Vastgesteld bestemmingsplan ‘Torensteepolder fase 1b en 1c’ Numansdorp

Logo Hoeksche Waard

De gemeenteraad van Hoeksche Waard stelde op 11 juni 2019 het bestemmingsplan ‘Torensteepolder fase 1b en 1c’ (NL.IMRO.1963.BPTSPfase1ben1c-VG01) vast.

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

In 2016 is gestart met de uitbreiding van Numansdorp aan de zuidzijde van het dorp. Hier wordt gefaseerd woningbouw gerealiseerd. Fase 1A van dit gebied is inmiddels in uitvoering. Het bestemmingsplan ‘Torensteepolder fase 1B en 1C Numansdorp’ maakt de realisatie van in totaal 210 woningen mogelijk. Voor 57 woningen direct na in werking treden van dit bestemmingsplan. Voordat de overige 153 woningen kunnen worden gerealiseerd moet eerst nog een extra (wijzigings)procedure worden doorlopen.

Het ontwerpbestemmingsplan lag ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan lag vanaf 19 november 2018 6 weken ter inzage. In deze periode ontvingen wij 2 zienswijzen. Deze zienswijzen beantwoordden wij in een nota van beantwoording. De zienswijzen geven aanleiding tot aanpassing van het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende akoestische onderzoeken. Deze aanpassingen staan opgesomd in paragraaf 3 van de nota van beantwoording.

Vastgestelde hogere waarden (Wet geluidhinder)

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting op de te bouwen woningen niet voldoen aan de grenswaarden uit de Wet geluidhinder. De overschrijding wordt veroorzaakt door het verkeer op de Torensteelaan. Het ontwerpbesluit hogere waarden heeft tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Tegen dit ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om voor de te bouwen woningen een hogere waarde geluid vast te stellen.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan, het besluit hogere waarden geluid en alle bijlagen kunt u bekijken via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder IMRO-code NL.IMRO.1963.BPTSPfase1ben1c-VG01).  

Wanneer u het bestemmingsplan in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien, kunt u een afspraak maken met het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 14 0186

Beroep indienen

Tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen en het besluit van het college om hogere waarden geluid vast te stellen staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State. Een beroepschrift kan met ingang van 22 juni tot en met 5 augustus 2019 worden ingediend door:

 

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit in te dienen;

  • 3.

    een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

  

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

  • 1.

    de naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    een kopie van het besluit;

  • 5.

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • 6.

    een ondertekening met naam en handtekening.

 

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het bestemmingsplan via een voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken.

Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Wanneer een belanghebbende gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Vragen?

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij Perry van der Elst of Karin van Gammeren. Zij zijn bereikbaar via 14 0186 of per e-mail: perry.vanderelst@gemeentehw.nl of karin.vangammeren@gemeentehw.nl.

Naar boven