Verkeersbesluit gemeente Huizen - Gedeeltelijk en tijdelijk afsluiten ventweg Huizermaatweg en Gooierserf

Logo Huizen

Wettelijke bepalingen

Gelet op artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 15 van de wegenverkeerswet 1994 heeft het college van Burgemeester en wethouders van Huizen een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

De aanleiding om dit verkeersbesluit te nemen is het tijdelijk afsluiten van een gedeelte van de ventweg Huizermaatweg en het Gooierserf ten behoeve van het realiseren van een bouwstraat voor de verbouwing van het Erfgooiers College.

Doelstelling verkeersbesluit

Gelet op artikel 21 van de BABW heeft het verkeersbesluit de volgende doelstellingen:

  • -

    het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • -

    het beschermen van weggebruikers en passagiers;

Overwegingen

In de periode van 24 juni 2019 tot en met voorjaar 2021 worden er bouwwerkzaamheden verricht aan het Erfgooiers College. De aanvoer van het bouwverkeer zal plaatsvinden vanaf de zijde van de Huizermaatweg, niet vanaf de Bovenweg. Hiervoor dient een bouwstraat te worden gerealiseerd die de Huizermaatweg met het bouwterrein verbindt. Op de tekening in de bijlage is te zien hoe de bouwstraat zal lopen.

Het Gooierserf en de ventweg Huizermaatweg zijn beide fietsroutes die dagelijks veel gebruikt worden. En omdat één van de twee ingangen tot het schoolplein gelegen is aan het Gooierserf is het ook een belangrijke fietsroute voor scholieren. De te realiseren bouwstraat kruist de fietsroutes, waardoor er risico bestaat op conflict tussen fietsers en bouwverkeer en daarmee kan mogelijk gevaarzetting ontstaan. Het is daarom vanuit het oogpunt van veiligheid wenselijk om het fietsverkeer en het bouwverkeer volledig van elkaar te scheiden door beide straten ter hoogte van de bouwstraat af te sluiten voor het verkeer tijdens de werkzaamheden. Alle panden gelegen aan het Gooierserf en de ventweg Huizermaatweg blijven bereikbaar en het doorgaande fietsverkeer wordt omgeleid.

Er is bewust gekozen voor het Gooierserf als aanrijroute voor het bouwverkeer, en juist niet voor de Bovenweg. De reden hiervoor is dat het aan de zijde van de Bovenweg niet mogelijk is om het bouwverkeer te scheiden van het fietsverkeer zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de bereikbaarheid van de achterliggende wijk en (maatschappelijke) voorzieningen zoals het zwembad en de Koninklijke Visio.

Overleg politie

Gelet op artikel 24 van het BABW heeft overleg plaatsgevonden met de korpschef van politie, vertegenwoordigd door een verkeersspecialist van de eenheid Midden-Nederland.

Besluit

Op grond van de voorgaande overwegingen is besloten tot:

  • 1.

    het gedeeltelijk afsluiten van het Gooierserf zoals aangegeven op de tekening met nummer 1929C06 in de periode van 24 juni 2019 tot en met 31 maart 2021 door het plaatsen van het verkeersteken C1 uit bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

  • 2.

    het gedeeltelijk afsluiten van de ventweg Huizermaatweg zoals aangegeven op de tekening met nummer 1929C06 in de periode van 24 juni 2019 tot en met 31 maart 2021 door het plaatsen van het verkeersteken C1 uit bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u een bezwaarschrift sturen aan het college van burgemeester en wethouders. Het adres is: Postbus 5, 1270 AA Huizen.

Dient u het bezwaarschrift in binnen zes weken na de dag waarop deze brief aan u is gezonden. Zorgt u ervoor dat het bezwaarschrift ten minste de volgende gegevens bevat:

• uw naam, adres, en handtekening;

• een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht (u kunt bijvoorbeeld de datum en het kenmerk van de brief vermelden of een kopie van deze brief meesturen);

• de reden(den) waarom u bezwaar maakt.

Als u een bezwaarschrift indient, kunt u ook een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dat doet u bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. Het adres is: Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Naar boven