Ontwerpbestemmingsplannen Eerste en Tweede herziening van het bestemmingsplan Herbestemmen Raambordelen Binnenstad, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 11 juni 2019 de Eerste en Tweede herziening van het bestemmingsplan Herbestemmen Raambordelen Binnenstad vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplannen

Eerste en Tweede herziening van het bestemmingsplan Herbestemmen Raambordelen Binnenstad betreffen de adressen Geldersekade 48 (Eerste herziening) en Oudekerksplein 2, 16, 28, 34, 36, 38, Enge Kerksteeg 1 en Oudezijds Voorburgwal 68 (Tweede herziening). Met de herzieningen zal het huidige gebruik van de panden als raamprostitutiebedrijf formeel worden vastgelegd.

Het plangebied bestaat in geval van de 1e herziening uit de footprint van het gebouw Geldersekade 48. In geval van de 2e herziening bestaat het plangebied uit een achttal deelgebieden, waarbij elk deelgebied de footprint van een van de betrokken panden op en rond het Oudekerksplein beslaat.

Terinzagelegging

De ontwerpbestemmingsplannen Eerste en Tweede herziening van het bestemmingsplan Herbestemmen Raambordelen Binnenstad liggen met ingang van 20 juni 2019 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

Stadsloket, Amstel 1 te Amsterdam (bel voor openingstijden 14020) of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum

De ontwerpbestemmingsplannen Eerste en Tweede herziening van het bestemmingsplan Herbestemmen Raambordelen Binnenstad zijn digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatienummers (ID) zijn NL.IMRO.0363.A1902BPSTD-OW01 respectievelijk NL.IMRO.0363.A1903BPSTD-OW01

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Centrum, telefoonnummer 14 020.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

 

Amsterdam, 19 juni 2019

Burgemeester en wethouders,

Femke Halsema

burgemeester

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Naar boven