Besluit van 22 januari 2019 tot opheffing van de Commissie wetgeving algemene regels van bestuursrecht

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Op de voordracht van Onze Minister voor Rechtsbescherming van 17 januari 2019, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, nr. 2467276, gedaan mede namens Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties;

Hebben goedgevonden en verstaan:

ARTIKEL I

Het Besluit van 23 augustus 1983, houdende instelling van de Commissie wetgeving algemene regels van bestuursrecht (Stb. 1983, 417) wordt ingetrokken.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Onze Minister voor Rechtsbescherming is belast met de uitvoering van dit besluit dat met de daarbij behorende nota van toelichting in de Staatscourant zal worden geplaatst.

Wassenaar, 22 januari 2019

Willem Alexander

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

NOTA VAN TOELICHTING

Dit besluit strekt tot formalisering van de opheffing van de Commissie wetgeving algemene regels van bestuursrecht, die feitelijk al enkele jaren niet meer actief is.

De opheffing valt samen met het eervol ontslag van de regeringscommissaris voor de algemene regels van bestuursrecht, prof. mr. M. Scheltema, die sinds de instelling van de commissie het voorzitterschap ervan heeft vervuld.

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker

Naar boven