Bekendmaking vestiging Wet voorkeursrecht (Wvg) – gemeente Tynaarlo

Logo Tynaarlo

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat de raad van de gemeente Tynaarlo ingevolge het bepaalde in artikel 2 Wvg op 11 juni 2019 heeft besloten twee percelen aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 t/m 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Het betreft de percelen die zijn gelegen aan de Asserstraat in Vries, kadastraal bekend Vries T 1113 geheel en Vries T 1115 geheel.

Inhoud

  • De aan te wijzen percelen liggen in het gebied van de door de gemeenteraad op 21 maart 2017 vastgestelde Beheersverordening Vries. De gronden zijn daarin aangewezen als “woongebied”; Het huidige gebruik is agrarisch;

  • Aan de aan te wijzen gronden is een van het huidige gebruik afwijkende bestemming toebedacht. Er is sprake van afwijkend dan wel intensiever of beter gebruik, bestaande uit de realisatie van maximaal 75 woningen;

  • Er zal worden overgegaan tot het vaststellen van een nieuwe structuurvisie en/of een nieuw bestemmingsplan voor het gebied.

Inzien van de stukken

Het besluit van de raad van ligt samen met het daarbij behorende kadastrale overzicht (bestaande uit onder meer een kaart en lijst van de onroerende zaken waarop de aanwijzing betrekking heeft vermeldende de kadastrale aanduiding, de grootte en de namen van de eigenaren en van de rechthebbenden op de beperkte rechten volgens de kadastrale registratie d.d. 28 maart 2019) een dag na de publicatie tijdens onze openingstijden gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Buiten de openingstijden is inzage van de stukken na telefonische afspraak mogelijk.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Tynaarlo te koop moeten aanbieden. De eigenaren en de eventuele rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen afzonderlijk per brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kunnen belanghebbenden schriftelijk bezwaar maken tegen de aanwijzing. U kunt uw bezwaarschrift richten aan de raad van de gemeente Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA Vries. U kunt tevens een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven