Ontwerp bestemmingsplan Over de Laak – Waterrijk (Chw)

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan ‘Over de Laak – Waterrijk (Chw)’ voor iedereen ter inzage ligt.

 

Inhoud van het plan

Het deelgebied Waterrijk wordt begrensd door de gemeentegrens met Nijkerk in het westen en noorden, de Achterhoekerweg aan de oostkant, en het riviertje de Laak aan de zuidkant. Het erf aan de oostkant van de Achterhoekerweg is eveneens in dit deelgebied opgenomen.

 

Voor het deelgebied Waterrijk is een nadere uitwerking gemaakt die aansluit bij de ambities die de gemeenteraad eerder voor dit gebied heeft vastgesteld: ‘Ruimte voor lichte recreatie, nieuwe natuur en behoud van de kwaliteiten van het polderlandschap in ‘Over de Laak’ en een goede overgang naar het waardevolle landschap van Arkemheen’. Het uitgewerkte plan voor het deelgebied Waterrijk bestaat uit nieuwe natuur, diverse recreatiemogelijkheden, een tuinderij, voedselbos, moestuinen en een herontwikkeling van de bestaande erven.

 

Het uitgewerkte plan kan niet binnen de regels van het geldende bestemmingsplan ‘Hooglanderveen en Vathorst’ uitgevoerd worden. Om deze gewenste ontwikkeling mogelijk te maken, is voorliggend ontwerpbestemmingsplan ‘Over de Laak – Waterrijk (Chw)’ opgesteld.

 

Procedure ontwerpbestemmingsplan

Van donderdag 20 juni t/m woensdag 31 juli 2019 ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Over de Laak – Waterrijk (Chw)’ met de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het ontwerp bestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0307.BP00165-0201).

 

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren:

  • 1.

    Een brief schrijven en deze per post sturen naar:

    De gemeenteraad

    t.a.v. mevrouw N.J.M. Ludeking

    postbus 4000 3800 EA Amersfoort

  • 2.

    Online formulier

    Op www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen is bij de informatie over dit bestemmingsplan een formulier te vinden waarmee u digitaal een zienswijze kunt indienen. Inloggen met DigiD is hierbij verplicht. Als u uw zienswijze digitaal indient, krijgt u een bevestiging via het e-mailadres dat u heeft ingevuld. Uw zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht.

     

Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw zienswijze wordt op de zelfde manier behandeld.

 

Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze. Hiervoor kunt u van maandag tot en met donderdag telefonisch contact opnemen met mevrouw N.J.M. Ludeking via telefoonnummers (033) 469 4587.

 

Naar boven