Ter inzage legging Stedenbouwkundig plan herontwikkeling voormalig Fluorgebouw (Schalkwijk-Midden)

Logo Haarlem

Het college geeft het concept stedenbouwkundig plan voor het voormalige Fluor terrein (Surinameweg) vrij voor inspraak. Het stedenbouwkundig plan voorziet in de herontwikkeling van de voormalige Fluor locatie (Schalkwijk-Midden) tot een hoogwaardige stedelijke omgeving met 10 grondgebonden woningen en 291 appartementen met parkeergarage en een gebouwde parkeervoorziening. Op verschillende bepaalde locaties is ruimte voor maatschappelijke en/of commerciële voorzieningen.

Het stedenbouwkundig plan is een concrete uitwerking van de kaders die door de gemeenteraad zijn vastgesteld in het ‘Ontwikkelkader Schalkwijk-Midden’. Ingevolge artikel 160 lid 1 Gemeentewet is het vaststellen van het stedenbouwkundig plan een bevoegdheid van het college.

Het Regieteam, dat speciaal conform het genoemde Ontwikkelkader voor Schalkwijk-Midden is ingesteld om te sturen op de ontwikkeling, heeft het stedenbouwkundig plan positief beoordeeld. Ook de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit heeft positief advies gegeven.

Inspraak

De gemeente Haarlem vindt het belangrijk om te horen wat u van de plannen vindt. U kunt reageren op het stedenbouwkundig plan en uw reactie kenbaar maken per e-mail (projecten@haarlem.nl) onder vermelding van ‘Reactie stedenbouwkundig plan herontwikkeling voormalig Fluor terrein’ en per brief via gemeente Haarlem, Postbus 511, 2003 PB Haarlem, afdeling Project- en Contractmanagement, t.a.v. K. Kapteijn. 

Ook als u het met het stedenbouwkundig plan eens bent, dan horen wij dat graag. De inspraaktermijn start op 18 juni en eindigt op 29 juli 2019. Beantwoording van de zienswijzen wordt als onderdeel van het besluit gepubliceerd op internet, inclusief de namen van de indieners. Mocht u bezwaar hebben tegen het publiceren van uw naam, dan kunt u dit vermelden bij het indienen van de zienswijze.

Stedenbouwkundig plan ter inzage

Het stedenbouwkundig plan is te bekijken op www.haarlem.nl/schalkwijk-midden. Het ligt ook ter inzage in de publiekshal aan de Zijlvest 39. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en donderdag tot 20.00 uur. Tot 11.00 uur kunt u zonder afspraak langskomen. Na 11.00 uur kunt u de stukken inzien op afspraak. U kunt eenvoudig een afspraak maken door te bellen naar 14 023.

Na afloop van de inspraakperiode, worden alle inspraakreacties afgewogen en eventueel verwerkt in het definitieve ontwerp welke door het college zal worden vastgesteld. Indieners van inspraakreacties worden hierover geïnformeerd door de gemeente Haarlem.

 

Naar boven