Bestemmingsplan N358 Uterwei-Koartwâld (gewijzigde vaststelling), omgevingsvergunning en besluit hogere waarde Rysloane 2 Surhuizum

Logo Achtkarspelen

Inleiding

De provincie Fryslân wil de provinciale weg N358 tussen Buitenpost en de A7 bij Frieschepalen veiliger maken en de doorstroming verbeteren. Voor het weggedeelte Uterwei-Koartwâld, tussen de brug Blauforlaet en de rotonde bij Koartwâld Surhuisterveen, bestaat de reconstructie onder meer uit de aanleg van een ovonde, landbouwpasseerstroken en middengeleiders. Daarnaast wordt een fietstunnel aangelegd bij Surhuizum.

De maatregelen zijn op enkele punten in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Buitengebied Achtkarspelen. Daarom is een partiele herziening van dit bestemmingsplan nodig. Omdat een deel van de geplande ovonde en de verbindingswegen een agrarisch bouwvlak, een woonperceel en een bedrijfsperceel doorsnijden, worden hiervoor in het bestemmingsplan vervangende locaties opgenomen nabij de huidige locaties.

Op 6 juni 2019 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan N358 Uterwei-Koartwâld gewijzigd vastgesteld. De wijziging ten opzichte van het ontwerp betreft het volgende:

 

  • 1.

    Aan de bestemming ‘Bedrijf-1’, artikel 4 van de regels, is een mogelijkheid toegevoegd waarmee het bevoegd gezag in afwijking van de bouwregels een omgevingsvergunning kan verlenen voor de bouw van een kassahokje ten behoeve van een weegbrug bij het gronddepot.

 

Coördinatie omgevingsvergunning en hogere waarde woning Rysloane 2 De woning Rysloane 2 te Surhuizum wordt gesloopt, de vervangende woonbestemming wordt in oostelijke richting verschoven. De omgevingsvergunning en het besluit hogere waarde voor de nieuwe woning zijn gecoördineerd behandeld met het bestemmingsplan. Nu het bestemmingsplan is vastgesteld, heeft het college van B&W de omgevingsvergunning en de hogere waarde verleend.

Ter inzage

Vanaf 20 juni tot en met 31 juli 2019 liggen het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere waarde ter inzage.  

De plannen kunt u inzien:

- in het Klant Contact Centrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en;

- via onze website  www.achtkarspelen.nl/plannen.

Het bestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0059.PHBgN358Uterwei15-VG01).

 

Beroep

Tot en met 31 juli 2019 kan beroep worden ingesteld tegen het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en de hogere waarde door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend; en

  • 3.

    een belanghebbende die bedenkingen heeft over de genoemde wijziging.

U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuurs­recht­spraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het plan wordt definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. H. Planting van het team Ontwikkeling en Advies Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14 0511.

Buitenpost, 19 juni 2019

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

mr. O.F. Brouwer, burgemeester

mr. drs. E.H.C. van der Laan, secretaris

Naar boven