Bekendmaking Tracébesluit Extra Sneltrein Groningen–Leeuwarden (2019), Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft het Tracébesluit Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden (2019) vastgesteld op 7 juni 2019.

Dit tracébesluit is een gevolg van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 20 februari 2019 en voorziet in een wijziging van ondergeschikte aard van het Tracébesluit Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden dat op 16 november 2017 is vastgesteld. Dit tracébesluit blijft voor het overige onverminderd van kracht. Van 26 juni tot en met 6 augustus 2019 kunt u in beroep gaan tegen het Tracébesluit Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden (2019).

De Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden draagt bij aan een betere bereikbaarheid van Noord-Nederland. Met de komst van de extra sneltrein en het rijden van langere treinen is er voor reizigers meer ruimte in de trein en wordt het gemakkelijker om over te stappen.

Wat wijzigt er met het Tracébesluit Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden (2019)?

Op detailkaart 22 (Paterswoldseweg e.o. Groningen) van het TB uit 2017 is in de legenda de verklaring van het maatregelvlak ‘Afspraken over gezamenlijk gebruik’ weggevallen. Met het Tracébesluit Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden (2019) wordt dit hersteld. Daarnaast is van de gelegenheid gebruikgemaakt om een tekstuele verbetering aan te brengen in de tekst van artikel 8.

IN BEROEP GAAN

Belanghebbenden kunnen van 26 juni tot en met 6 augustus 2019 beroep instellen tegen de wijziging waarin het Tracébesluit Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden (2019) voorziet bij: De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Of via het Digitaal Loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Aanpassingen

Het Tracébesluit Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden (2019) heeft alleen betrekking op de hierboven omschreven aanpassingen. Voor het overige blijft het bepaalde in het Tracébesluit Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden, zoals vastgesteld op 16 november 2017, onverminderd van kracht. Hiertegen kan geen beroep meer worden ingesteld.

N.B.: Mocht reeds beroep zijn ingesteld tegen het Tracébesluit (2017), dan wordt dat beroep op grond van artikel 6:19, eerste lid van de Algemene wet bestuursrecht geacht mede te zijn ingesteld tegen het Tracébesluit (2019), tenzij het gewijzigde besluit aan het beroep geheel tegemoetkomt. Dat betekent dat diegenen die beroep hebben ingesteld en ook bezwaren hebben tegen het gewijzigde besluit, niet opnieuw beroep hoeven in te stellen.

Op het tracébesluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift de beroepsgronden gericht tegen het besluit moet opnemen. Het beroepschrift wordt niet-ontvankelijk verklaard indien de beroepsgronden niet binnen de beroepstermijn van zes weken zijn ingediend. Na afloop van de beroepstermijn kunnen beroepsgronden niet meer worden aangevuld. In het beroepschrift moet u vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is en dat het beroepschrift gericht is tegen: ‘Tracébesluit Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden 2019’. Informatie over de precieze eisen waaraan een beroepschrift moet voldoen, vindt u op www.raadvanstate.nl.

DOCUMENTEN BEKIJKEN

Het Tracébesluit inclusief (gewijzigde) detailkaart staat vanaf 26 juni 2019 op: www.platformparticipatie.nl/esgl. Op papier kunt u het Tracébesluit van 26 juni tot en met 6 augustus 2019 tijdens reguliere openingstijden bekijken:

Groningen

  • Provinciehuis, Sint Jansstraat 4.

  • Gemeentehuis, Harm Buiterplein 1.

Den Haag

  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijnstraat 8 (alleen op afspraak, telefoon 070 456 89 99).

INFORMATIE

Meer informatie kunt u vinden op: www.platformparticipatie.nl/esgl en www.prorail.nl/esgl.

Vragen over de inhoud? Neem contact op met: www.prorail.nl/omwonenden/contact-publiek of via telefoonnummer 0800 776 72 45.

Vragen over de procedure? Neem contact op met de directie Participatie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, telefoon 070 456 89 99.

Naar boven