Kennisgeving gewijzigd instemmingsbesluit winningsplan Diever, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Op 21 juli 2017 heeft de Minister van Economische Zaken, thans Minister van Economische Zaken en Klimaat het instemmingsbesluit voor de gaswinning uit het voorkomen Diever vastgesteld. Tegen dit besluit is beroep ingesteld bij de rechtbank Den Haag.

Naar aanleiding van een tussenuitspraak van de rechter heeft de Minister het voorschrift over het proces van schadeafhandeling verduidelijkt en daarop gewijzigd. In het wijzigingsbesluit is het voorschrift aangepast, zodat het meer aansluit bij de bedoeling van het voorschrift en zijn de onbepaalde en onduidelijke termen uit artikel 6 gehaald. Het artikel is daarmee als volgt komen te luiden:

“Vermilion Energy Netherlands B.V. plaatst binnen drie maanden na de inwerkingtreding van dit besluit de procedure die wordt gevolgd na een melding van schade ten gevolge van de gaswinning op haar website. Daarbij worden alle stappen van de procedure die kunnen worden doorlopen inzichtelijk gemaakt. Vermilion draagt er zorg voor dat de schadeprocedure op haar website te raadplegen blijft.”

Aangezien de beroepsprocedure nog loopt maakt dit besluit van rechtswege deel uit van dit beroep.

Waar kunt u de stukken inzien?

Belanghebbenden hebben het gewijzigde instemmingsbesluit persoonlijk toegezonden gekregen. Daarnaast kan een ieder van woensdag 19 juni 2019 tot en met dinsdag 30 juli 2019 het instemmingsbesluit en de onderliggende stukken inzien op het departement van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag. De stukken zijn op te vragen.

Hoe kunt u reageren?

Belanghebbenden kunnen tot en met dinsdag 30 juli 2019 beroep aantekenen op het gewijzigde instemmingsbesluit. In uw beroep kunt u uitsluitend ingaan op de wijziging van het voorschrift. U kunt uw beroepsschrift schriftelijk indienen door een brief te sturen naar:

Rechtbank Den Haag, afdeling bestuursrecht

Postbus 20302

2500 EH Den Haag

Uw beroep wordt alleen in behandeling genomen als u ondertekent met uw naam en adres.

Wat zijn de vervolgstappen?

De rechtbank zal beoordelen of uw beroep ontvankelijk is en in het bevestigende geval zal de rechtbank inhoudelijk beoordelen of uw beroep gegrond is. Voor nadere informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het secretariaat directie Wetgeving en juridische zaken op nummer: 070 3796456.

Naar boven