Bekendmaking voorbereidingsbesluit omgeving Koninginneweg

Logo Hilversum

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 mei 2019 een voorbereidingsbesluit heeft genomen.

 

Inhoud

Met het voorbereidingsbesluit heeft de raad besloten dat alle bouw- en gebruikswijzigingen verboden zijn. Aanvragen om een omgevingsvergunning worden aangehouden.

 

Gebied voorbereidingsbesluit

Het voorbereidingsbesluit geldt voor de gronden gelegen tussen Koninginneweg, Stationsplein, spoorlijn en (aan weerszijden van de) Kleine Spoorbomen, zoals weergegeven op de bij dit besluit behorende kaart (de verbeelding).

 

Reden

Op 27 juni 2019 eindigt de aanhoudingstermijn van het voorbereidingsbesluit uit 2018 voor het gebied gelegen tussen het spoor en de Koninginneweg. Dit voorbereidingsbesluit is genomen om te voorkomen dat de locatie op basis van het huidige bestemmingsplan wordt ontwikkeld terwijl het (verkeers)onderzoek naar de mogelijke verkeersafwikkeling in het verlengde van het project Stationsgebied nog afgerond moest worden. De resultaten van het onderzoek zijn betrokken bij het opstellen van het Stedenbouwkundigplan dat op 14 maart jl. in de commissie Ruimtelijke Ordening en Wonen is besproken. Het Stedenbouwkundigplan is op 29 mei door de raad vastgesteld en zal worden vertaald in een nieuw bestemmingsplan.

Een voorbereidingsbesluit geldt voor een jaar. Bij de bespreking in de commissie is toegezegd het Stedenbouwkundigplan op een aantal onderdelen aan te passen om die in een volgende commissie (mei) te bespreken. De geplande vaststelling van het Stedenbouwkundigplan in de raadsvergadering van 29 maart is daardoor vervallen. Hierdoor is de periode te kort om tijdig een nieuw bestemmingsplan in procedure te brengen waarbij de aanhoudingstermijn van het voorbereidingsbesluit ‘door loopt’. Het voorbereidingsbesluit zelf kan niet worden verlengd. Om deze reden is besloten een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen, waardoor opnieuw een aanhoudingstermijn begint.

 

Inwerkingtreding en duur

Het voorbereidingsbesluit is op 20 juni 2019 ter inzage gelegd en daarmee in werking getreden. Het voorbereidingsbesluit heeft een werkingsduur van één jaar.

 

Inzien

Het voorbereidingsbesluit met bijbehorende stukken is op 20 juni 2019 ter visie gelegd in de Burgerleeskamer van het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken. Het voorbereidingsbesluit is digitaal in te zien in de digitale burgerleeskamer op de website van de gemeente Hilversum (www.hilversum.nl). Het besluit kan daarnaast ook worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het besluit worden gevonden via het invullen van het planid-nummer NL.IMRO.0402.11vb05koninginnewe-va01.

Tegen het voorbereidingsbesluit is geen beroep mogelijk.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met de heer R. Sprik, telefoonnummer 035-629 2586 of via r.sprik@hilversum.nl.

 

Hilversum, 20 juni 2019

Burgemeester en wethouders gemeente Hilversum

Naar boven