Kennisgeving inspraak voorontwerpbestemmingsplan “Vaarwegverbreding Rijn-Schiekanaal” en inloopbijeenkomst op maandag 24 juni 2019

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een voorontwerpbestemmingsplan is opgesteld voor het voornemen van de provincie Zuid-Holland om het Rijn-Schiekanaal op één locatie te verbreden. Dit voorontwerpbestemmingsplan ligt gedurende twee weken ter inzage, vanaf vrijdag 21 juni tot en met donderdag 4 juli 2019. Gedurende deze periode kan een inspraakreactie worden ingediend. Tijdens deze periode wordt op maandag 24 juni ook een inloopbijeenkomst georganiseerd.

Aanleiding en aard bestemmingsplan

De provincie Zuid-Holland is gestart met groot onderhoud aan de oevers langs het Rijn-Schiekanaal. De te vervangen oeverconstructies zijn aan het einde van de levensduur en voldoen niet meer aan de huidige norm. Ter hoogte van de verffabriek (Delftweg 58a-65) wordt de vaarweg over een lengte van circa 260 meter tussen 1,30 meter en 1,75 meter verbreed. De vaarwegverbreding wordt uitsluitend uitgevoerd ten behoeve van een verbetering van de doorvaart van het bestaande vaarverkeer en het voldoen aan veiligheidsnormen. De capaciteit van de vaarweg neemt niet toe. Het aantal schepen dat gebruikt maakt van de vaarwegen blijft gelijk. Aangezien de vaarwegverbreding niet past binnen de geldende beheersverordening “Kraayenburg” is een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Ter inzage

Op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening ligt het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage vanaf vrijdag 21 juni 2019 tot en met donderdag 4 juli 2019. Iedereen kan het plan bekijken en desgewenst een inspraakreactie indienen. U kunt een inspraakreactie richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, t.a.v. M.C. de Hoog. Een papieren exemplaar van het voorontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op dinsdag t/m donderdag geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur en op maandag en vrijdag van 9:00 uur tot 12:00 uur. De pdf-stukken zijn in te zien via www.rijswijk.nl/projecten/bpVrbrdingDelftwg. De digitale stukken (IMRO-gecodeerd) kunt u bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op die website kunt u het beste zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.bpVrbrdingDelftwg-VO01.

Inloopbijeenkomst

Tijdens de inspraakperiode wordt op maandag 24 juni 2019 een inloopbijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomst vindt plaats in de Gemeentewerf Rijswijk aan de Steenplaetsstraat 2A. U kunt vrij binnenlopen tussen 18:00 en 20:00 uur. Het doel van deze bijeenkomst is om u te informeren over het voorontwerpbestemmingsplan, de bestemmingsplanprocedure en de stand van zaken. Tijdens deze bijeenkomst zijn medewerkers van de provincie Zuid-Holland en van de gemeente Rijswijk aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

 

Rijswijk, donderdag 20 juni 2019

burgemeester en wethouders voornoemd,

drs. M.J. Bezuijen, burgemeester

drs. M. Middendorp MPC, secretaris

Naar boven