Ontwerpbeschikking Stichting Isala Klinieken, Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

KENNISGEVING KERNENERGIEWET

Vanaf 20 juni 2019 tot en met 31 juli 2019 ligt de ontwerpvergunning aan Stichting Isala Klinieken ter inzage. Tot en met 31 juli 2019 kan eenieder zienswijzen over de ontwerpvergunning indienen.

Achtergrond van de beschikking

De aanvraag heeft betrekking op een wijziging van de vergunning van Stichting Isala Klinieken, met kenmerk 2013/0305-08, laatstelijk gewijzigd op 27 juli 2018 met kenmerk 2018/0240-04. De gevraagde wijziging betreft uitbreiding van de vergunning met handelingen met ingekapselde radioactieve bronnen in een ‘Gamma Knife’ voor therapie van hersenmetastasen bij patiënten. Ook heeft de gevraagde wijziging betrekking op het voorhanden hebben van extra ingekapselde bronnen voor wisseling van de bronnen in het ‘Gamma Knife’ en voor handelingen met een toestel voor positionering van patiënten voorafgaand aan de behandeling. Tot slot wordt in de aanvraag verzocht om het schrappen van een radionuclidenlaboratorium.

De aangevraagde handelingen zullen plaatsvinden op de locatie van Stichting Isala Klinieken, gelegen aan de Dr. Van Heesweg 2 te Zwolle.

De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) is op grond van de Kernenergiewet het bevoegd gezag.

Procedure

Stichting Isala Klinieken heeft op 24 oktober 2018 een aanvraag voor een vergunning ingediend. Op 26, 29 en 30 oktober 2018 en op 16 november 2018 heeft Stichting Isala Klinieken de aanvraag aangevuld. Op verzoek van het bevoegd gezag is de aanvraag op 23 november 2018, 29 januari 2019, 24 mei 2019 en 7 juni 2019 door Stichting Isala Klinieken nog nader aangevuld.

Voor de behandeling van de vergunningaanvraag wordt de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht toegepast. Met deze kennisgeving wordt mededeling gedaan van de ontwerpbeschikking en van de mogelijkheid tot inspraak.

Ontwerpvergunning

In de ontwerpvergunning is met de aangevraagde handelingen onder voorwaarden ingestemd. De vergunning zal worden verleend op grond van de artikelen 29 en 34 van de Kernenergiewet en de artikelen 3.5 en 3.8 van het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming.

Waar kunt u de ontwerpvergunning inzien?

De ontwerpvergunning, de aanvraag en de overige relevante stukken kunt u vanaf 20 juni 2019 tot en met 31 juli 2019 inzien op de volgende locatie:

  • ANVS, Koningskade 4 te Den Haag. Uitsluitend na telefonische afspraak: 088 – 489 05 00.

Hoe kunt u op de ontwerpvergunning inspreken?

Eenieder kan tot en met 31 juli 2019 zienswijzen met betrekking tot de ontwerpvergunning naar voren brengen. Zienswijzen kunnen schriftelijk, per e-mail of mondeling worden ingediend:

  • Schriftelijk kunnen zienswijzen worden ingediend bij de ANVS, o.v.v. Zienswijze Stichting Isala Klinieken, Postbus 16001, 2500 BA Den Haag.

  • Per e-mail kunnen zienswijzen worden ingediend bij Postbus.Aanvragenenmelden@anvs.nl, o.v.v. Zienswijze Stichting Isala Klinieken.

  • Mondelinge zienswijzen kunnen tijdens kantooruren worden ingediend bij het Informatiepunt Kernenergiewetvergunningen, telefoon 088 – 489 05 00.

Wie zienswijzen indient, kan verzoeken de door hem/haar vermelde persoonsgegevens niet openbaar te maken.

Wat gebeurt er met de inspraakreacties?

Na de ontwerpvergunning wordt de definitieve vergunning opgesteld. In de definitieve vergunning wordt op de naar aanleiding van de ontwerpvergunning ingebrachte zienswijzen gereageerd.

Ook van de definitieve vergunning wordt openbaar kennisgegeven.

Waar vindt u meer informatie?

Heeft u vragen over de stukken of de procedure? Dan kunt u tijdens kantooruren bellen met het Informatiepunt Kernenergiewetvergunningen, telefoon 088 – 489 05 00.

Ook is het mogelijk om uw vraag te stellen via: https://www.autoriteitnvs.nl/contact, onder vermelding van ‘vraag m.b.t. Zienswijze Stichting Isala Klinieken’.

Naar boven