Ontwerp-besluit vaststelling hogere grenswaarden Foarstrjitte 23 / 23A De Westereen

Logo Dantumadiel

Burgemeester en wethouders willen medewerking verlenen aan de realisatie van zes appartementen aan de Foarstrjitte 23 / 23A in De Westereen. Hiervoor wordt een omgevingsvergunning met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) verleend.

De voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder voor wat betreft wegverkeerslawaai bedraagt 48 dB. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat het geluidsniveau op meerdere gevels van de nog te bouwen appartementen hoger zal zijn dan 48 dB. Hiervoor dient een procedure voor hogere grenswaarden te worden gevolgd. Burgemeester en wethouders zijn van plan om hiervoor hogere grenswaarden vast te stellen van 63 dB.

Gelegenheid tot naar voren brengen van uw zienswijze

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen kunnen vanaf 20 juni 2019 voor een periode van zes weken worden ingebracht.

Gedurende de bovengenoemde periode van zes weken kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Dantumadiel, Postbus 22, 9104 ZG Damwâld. Mondelinge zienswijzen kunnen, bij voorkeur na afspraak, naar voren worden gebracht bij de afdeling Fergunningferliening, Tafersjoch en Hanthavenjen, telefoon 0519 – 29 88 88.

Stukken ter inzage

Het (ontwerp)besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 20 juni 2019 voor een periode van zes weken ter inzage:

- in het gemeentehuis aan de Hynsteblom 4 te Damwâld.

 

Damwald, datum publicatie 19 juni 2019

Naar boven