Bestemmingsplan ‘Noorderstraat Hoogkerk’

Logo Groningen

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Noorderstraat Hoogkerk’ ligt met ingang van 20 juni 2019 gedurende zes weken ter inzage bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1 op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur, van 13.00 tot 17.00 uur uitsluitend op afspraak.

Exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan zijn op aanvraag tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar.

Dit ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de wijziging van de bestemming van het voormalige tenniscomplex op de hoek van de Noorderstraat (bestemming Sport) in Bedrijventerrein ten behoeve van SuikerUnie. De suikerfabriek wil dit perceel gebruiken voor de uitbreiding van haar parkeerterrein, de stalling van rollend materieel en het plaatsen van enkele ‘portacabins’ in maximaal één bouwlaag.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0014.BP594Noorderstraat-ow01 inzien op de landelijke website www.ruimtelijke plannen.nl of op de gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/projecten-en-bestemmingsplannen. U vindt de pdf-bestanden (‘papieren versie’) van het plan onder ‘Actuele bestemmingsplannen’.

Vanaf 20 juni 2019 tot en met 31 juli 2019 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de afdeling Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, Postbus 7081, 9701 JB Groningen.

U kunt ook via de website gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen een zienswijze indienen. Dit kan uitsluitend door gebruik te maken van het webformulier dat u vindt onder ‘Online zienswijze indienen’ bij het bestemmingsplan. U krijgt direct een bevestiging van ontvangst.

Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, tel. (050) 367 82 55.

Gemeente Groningen, 19 juni 2019

Naar boven