Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Chw bestemmingsplan Wonen Rijssen, Opbroek Noord’

Logo Rijssen-Holten

Dit bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de Wethouder H.H. Korteboslaan, Witmoesdijk, Cattelaar en de Polmeijersdijk, 7461DD in Rijssen.

In het plan Opbroek Noord wordt voorzien in de bouw van circa 160 woningen met bijbehorende wegen, groenvoorzieningen en waterhuishoudkundige voorzieningen. Ook bevat het plan de infrastructurele verbindingen tussen het toekomstige woongebied Opbroek Noord en het woongebied in ontwikkeling Opbroek Zuid en de verbinding met de Leijerweerdsdijk. In het plan zijn ook een aantal regels ten aanzien van beeldkwaliteit opgenomen. Het bestemmingsplan past binnen de kaders van de structuurvisie Opbroek, die in 2011 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Het plan is op de volgende punten gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp:

  • 1.

    Over de gronden rondom aanwezige bedrijven is een milieuzone van 50 of 100 meter opgenomen.

  • 2.

    Op de agrarische gronden rondom het plangebied wordt op de verbeelding een milieuzone van 50 meter vanaf de woonbestemmingen opgenomen. In de regels wordt bepaald dat de milieuzone 'akkerbouw en vollegrondtuinbouw' en de daarmee samenhangende gewasbescherming niet meer toestaat.

  • 3.

    De wijkontsluitingsweg wordt voorzien van een hartlijn, waardoor de as van de weg vast komt te liggen.

  • 4.

    De gebiedsaanduiding 'vrijwaringszone lokale behoefte' wordt geschrapt.

  • 5.

    In het zuidoostelijke deel van het plangebied wordt een milieuzone opgenomen vanwege geur.

  • 6.

    In de regels zijn voornamelijk een aantal bouwregels voor woningen aangepast.

Voor een volledig overzicht van alle wijziging zie de zienswijzennota bij het raadsbesluit. 

Het bestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1742.BPRW2017001-0401 en op www.rijssen-holten.nl/bekendmakingen. De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.rijssen-holten.org/plannen/NL.IMRO.1742.BPRW2017001-/NL.IMRO.1742.BPRW2017001-0401/

U kunt het bestemmingsplan vanaf woensdag 19 juni 2019 t/m woensdag 31 juli 2019 inzien bij het loket Ruimte of digitaal op www.rijssen-holten.nl/bekendmakingen. Er kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die op tijd zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar te maken. Als het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld, kunnen belanghebbenden ook beroep instellen tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Beroep instellen kan vanaf de donderdag na terinzagelegging gedurende de genoemde termijn bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening schorst het besluit totdat op dat verzoek is beslist. Meer informatie over beroep vindt u op www.rijssen-holten.nl/beroep. Een geprinte versie is verkrijgbaar bij het loket Ruimte.

Rijssen, 18 juni 2019

College van burgemeester en wethouders,

Namens deze:

A.C. Hofland, burgemeester,

A.C. van Eck, gemeentesecretaris

Naar boven