Ontwerp bestemmingsplan Groot Weede noord

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan Groot Weede noord voor iedereen ter inzage ligt.

 

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan omvat de percelen Hamseweg 70 (voormalig Wellant college) en Van Boetzelaerlaan 3 (agrarisch perceel) in Hoogland. Voor het perceel Hamseweg 70 maakt het ontwerpbestemmingsplan de bouw van 9 eenlaagse woningen mogelijk. De op het perceel aanwezige houtwal wordt daarbij behouden en waar mogelijk versterkt. Gelijktijdig speelt op het naastgelegen perceel aan de Van Boetzelaerlaan 3 de wens om ruimere gebruiksmogelijkheden van het agrarische perceel. Het bebouwingsvlak van dit perceel wordt aangepast, in verband met de benodigde afstand (vanwege normen voor geur) tussen het agrarische bedrijf en de nieuwe woningen.

 

Procedure ontwerpbestemmingsplan

Van donderdag 20 juni t/m woensdag 31 juli 2019 ligt het ontwerpbestemmingsplan Groot Weede noord en de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het ontwerpbestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0307.BP00097-0201).

 

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren:

  • 1.

    Een brief schrijven en deze per post sturen naar:

    De gemeenteraad

    t.a.v. mevrouw W.L. Juijn-Dorst

    postbus 4000 3800 EA Amersfoort

  • 2.

    Online formulier

    • 1.

      Op www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen is bij de informatie over dit ontwerpbestemmingsplan een formulier te vinden waarmee u digitaal een zienswijze kunt indienen. Inloggen met DigiD is hierbij verplicht. Als u uw zienswijze digitaal indient, krijgt u een bevestiging via het e-mailadres dat u heeft ingevuld. Uw zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht.

       

Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw zienswijze wordt op de zelfde manier behandeld.

 

Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze. Hiervoor kunt u van maandag tot en met donderdag telefonisch contact opnemen met mevrouw W.L. Juijn-Dorst via telefoonnummers (033) 469 4492.

 

Naar boven