Gemeente Amstelveen – ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Texelstraat 90

Logo Amstelveen

Z-2018/006682

Ontwerpb eschikking omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan ' Amstelveen Noord- West ’ voor het realiseren van 25 appartementen, een kinderdagverblijf en bijbehorende voorzieningen, waaronder een parkeergarage aan de Texelstraat 90

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen in afwijking van het bestemmingsplan. Met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht wordt het mogelijk gemaakt op de locatie van het voormalige garagebedrijf 25 woningen te realiseren, inclusief een (parkeer)kelder, parkeerplaatsen, bergingen en technische ruimten. Tevens wordt er in de plint een kinderdagverblijf gerealiseerd.

Het initiatief is niet passend binnen de mogelijkheden van het vigerende bestemmingsplan ' Amstelveen Noord- West', omdat de functies voor 'wonen' en 'kinderdagverblijf' niet passen in de ter plaatse geldende bestemming 'Bedrijven'. Voor het perceel is in het geldende bestemmingsplan een wijzigingsbevoegdheid naar wonen opgenomen, maar daarvan kan geen gebruik worden gemaakt, omdat het initiatief met een beoogde bouwhoogte van 16 meter de geldende bouwhoogte van 9 meter overschrijdt en een kinderdagverblijf daarbinnen niet passend is. Om het project mogelijk te maken dient een procedure als bedoeld in artikel art. 2.12 lid 1 onderdeel a onder 3° Wabo gevolgd te worden.

De ontwerp omgevingsvergunning, de daarbij behorende ruimtelijke onderbouwing en de overige relevante stukken, waaronder de concept v.v.g.b. van de raad, liggen gedurende zes weken, met ingang van 20 juni 2019 tot en met 31 juli 2019, ter inzage op de volgende wijzen:

  • Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via de centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke viewer, link: https://0362.ropubliceer.nl/;

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.OIAVHB05xX-OW01

Gedurende bovengenoemde termijn kunt u uw zienswijze over de inhoud van de stukken naar voren brengen. U kunt uw zienswijze bij voorkeur schriftelijk indienen door deze te richten aan burgemeester en wethouders, postbus 4, 1180 BA Amstelveen of digitaal via de link: http://ro0362.ropubliceer.nl/.

Eventueel kunt u uw reactie mondeling naar voren brengen. Hiervoor kunt u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak maken.

 

Naar boven