Concept Welstandsnota (Woonboten) 2019

Logo Zwolle

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken op grond van  het bepaalde van artikel 3.4 van de Wet Algemene wet bestuursrecht bekend dat de concept welstandsnota 2019 met ingang van 14 juni 2019 gedurende zes weken tot en met  25 juli 2019 digitaal te raadplegen is op de gemeentelijke website:

www.zwolle.nl/woonboten

Een ieder kan op een computer in het Stadskantoor de digitale nota met bijlagen raadplegen.

Het Stadskantoor is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur en op dinsdag en donderdag van 8.00 tot 19.00 uur.

In 2012 heeft de gemeenteraad de Welstandsnota 2012 vastgesteld. Met de Welstandsnota 2019 wordt de nota uit 2012 herzien. Het beleid zoals omschreven in de Welstandsnota uit 2012 voldoet nog. Er is nu enkele tekst (H2.4 en H4.6) voor de welstandsbeoordeling van woonboten toegevoegd. Deze toevoeging komt voort uit recente rechtspraak en daarop volgende nieuwe landelijke wetgeving (Wet verduidelijking voorschriften woonboten). In die wet worden woonboten meer gelijkgesteld aan woningen op de wal dan voorheen het geval was. Net als voor woningen op de wal, gaat voor woonboten welstandstoetsing plaatsvinden bij het plaatsen en verbouwen van een woonboot. Hieraan gerelateerde regelgeving voor woonboten (ligplaatsverordening en bestemmingsplan) ligt tegelijkertijd met deze welstandsnota ter inzage.

Inwoners van de gemeente Zwolle en andere belanghebbenden worden gedurende de periode van terinzagelegging in de gelegenheid gesteld een zienswijze kenbaar te maken.

U kunt een schriftelijk zienswijze over de concept welstandsnota naar voren brengen bij de gemeenteraad, Afdeling Ruimtelijke Planvorming, t.a.v. mevrouw Z. Schors, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle. U kunt ook mailen naar: z.schors@zwolle.nl, vermeldt u dan als onderwerp gaarne “zienswijze welstandsnota woonboten”.

Verdere procedure

Na de periode van terinzagelegging zullen de ingediende zienswijzen worden beoordeeld en besproken in een eindverslag. Vervolgens zal de concept Welstandsnota 2019 met het eindverslag ter vaststelling worden aangeboden aan de gemeenteraad. Het besluit tot vaststelling van de Welstandsnota 2019 zal daarna worden gepubliceerd.

 

Naar boven