Verkeersbesluit TT-circuit Assen

Logo Assen

Team Ruimte

Zaaknummer: 43293-2019

Onderwerp: Verkeersbesluit betreffende het instellen van tijdelijke verkeersmaatregelen voor de bereikbaarheid van het TT Circuit

Burgemeester en wethouders van Assen

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 , zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit

worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit

administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor

onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. Voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het

aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de

maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers

dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken, moet een verkeersbesluit worden

genomen op grond van het bepaalde in artikel 15, tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994.

Motivering

De TT vindt plaats op vrijdag 28 juni, zaterdag 29 juni en zondag 30 juni. Er komen veel bezoekers op de TT af. Het gaat om grote stromen gemotoriseerd verkeer en fietsers en voetgangers in een relatief korte tijdsperiode. Om het verkeer op een goede veilige verantwoorde manier aan- en af te voeren is het nodige om tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen. Hiervoor worden een aantal verkeersmaatregelen genomen in het belang van de verkeersveiligheid, het beschermen van weggebruikers en de doorstroming. De maatregelen bestaan uit een aantal afsluitingen van fietspaden en een weggedeelte door het plaatsen van borden C1 van bijlage I van het RVV 1990 en hekken. Doorgaande fietspaden en een wegvak wat afgesloten wordt om doorgaand verkeer tegen te gaan. Een deel van de vrije ruimte wordt gebruikt als parkeerruimte van motoren en fietsen. Dit onder begeleiding van verkeersregelaars en parkeerwachters van TT Circuit.

Maatregelen

De verkeersmaatregelen op vrijdag 28 juni, zaterdag 29 juni en zondag 30 juni worden genomen uit het oogpunt van:

  • a.

    het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • b.

    het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

  • c.

    het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

De volgende verkeersmaatregelen genomen zoals ook is aangegeven op de bij dit besluit behorende tekeningen.

Geslotenverklaring

Vrijdag 28 juni, zaterdag 29 juni en zondag 30 juni vanaf 06.00 uur tot en met 21.00 uur.

  • Het afsluiten van het fietspad langs de Haar tussen de Eysingweg en De Haar bocht (bushalte)TT Circuit;

  • Het afsluiten van het fietspad langs de Haar tussen de Eysingweg en TT hoofdingang;

  • Het afsluiten van De Haar en fietspad tussen TT-hoofdingang en de Boermarkeweg met uitzondering van motoren en fietsen van bezoekers om daar te parkeren.

Regelgeving

Voor een aantal verkeersmaatregelen moet op basis van artikel 15 en artikel 18 van de Wegenverkeerswet (WVW 1994) en de nadere voorschriften in het Besluit administratieve bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) een verkeersbesluit worden genomen.

Voor deze maatregelen moeten in het belang van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers en het in stand houden van de weg, het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en de vrijheid van het verkeer, verkeerstekens als bedoeld in artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 worden geplaatst en verwijderd.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Het college van burgemeester en wethouders is op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van politie aangestelde vertegenwoordiger van het district Drenthe en dat deze instemt met de te nemen verkeersmaatregelen.

Gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeers-tekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

b e s l u i t e n :

Op vrijdag, zaterdag en zondag van 6.00 uur tot 21.00 uur overeenkomstig de bij dit besluit behorende tekeningen in te stellen:

  • Een geslotenverklaring door plaatsing van hekken en het bord C1 (gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee) van bijlage 1 van het RVV 1990 gedurende de aangegeven periode op de volgende locaties:

  • Het afsluiten van het fietspad langs de Haar tussen de Eysingweg en de Haar bocht (bushalte)TT Circuit.

  • Het afsluiten van het fietspad langs de Haar tussen de Eysingweg en TT hoofdingang.

  • Het afsluiten van de Haar tussen TT hoofdingang en de Boermarkeweg met uitzondering van motoren en fietsers van bezoekers TT Circuit om daar te parkeren.

ASSEN, 11 juni 2019

Burgemeester en wethouders van Assen,

namens hen,

Concernmanager

Dit besluit treedt in werking op de dag na de openbare bekendmaking ervan. Iedere belanghebbende die het met dit besluit niet eens is kan daartegen binnen zes weken na de datum van openbare bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Deze dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

Naar boven