Gemeente Leiden - Ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluit hogere waarde en vormvrije m.e.r.-beoordeling ‘Leonardo College Telderskade’

Logo Leiden

 

Burgemeester en wethouders van Leiden maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 110a van de Wet geluidhinder en artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, bekend dat voor een ieder ter inzage liggen:

- het ontwerpbestemmingsplan ‘Leonardo College Telderskade’ (NL.IMRO.0546.BP00151-0201);

- het ontwerpbesluit hogere waarde ‘Telderskade 46-48 (Leonardo College)’; en

- het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit ‘Realisatie Leonardo college Telderskade Leiden’.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Leonardo College Telderskade’ maakt de bouw van een nieuw schoolgebouw voor het Leonardo College mogelijk op de locatie van de voormalige Teldersschool aan de Telderskade 46-48 (hoek Telderskade/Churchilllaan) en een deel van het aangrenzende parkeerterrein.

Ontwerpbesluit hogere waarde

Op grond van de Wet geluidhinder (Wgh) moet bij het vaststellen van een bestemmingsplan een akoestisch onderzoek worden verricht, als dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van geluidgevoelige objecten, zoals scholen. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB uit de Wgh wordt overschreden ten gevolge van het verkeer op de Churchilllaan. De geluidbelasting bedraagt ten hoogste 56 dB.

De Omgevingsdienst West-Holland heeft voor de locatie van de school een hoger waarde vastgesteld. Dit betekent niet dat de op de wegen meer geluid geproduceerd mag worden, maar dat voor een specifieke locatie een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Ingevolge de Wet milieubeheer en het Besluit milieubeheer moet bij de voorbereiding van een besluit dat een 'activiteit' mogelijk maakt die belangrijke gevolgen voor het milieu kan hebben, worden beoordeeld of een milieueffectrapportage (m.e.r.) moet worden opgesteld.

Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van het plan is uitgevoerd, blijkt dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan in de verdere procedure van het bestemmingsplan worden volstaan met de uitkomst van de vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarde en het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit liggen van vrijdag 14 juni 2019 t/m donderdag 25 juli 2019 ter inzage. Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl of via de website van de gemeente Leiden: www.leiden.nl/bestemmingsplannen.

In het stadhuis (Stadhuisplein 1) en het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72) kan een papieren versie van de stukken worden ingezien.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kunnen schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan worden ingediend bij de gemeenteraad van de gemeente Leiden (Postbus 9100, 2300 PC Leiden) onder vermelding van zaaknummer Z/19/1398624 en onderwerp ‘zienswijze bestemmingsplan Leonardo College Telderskade’.

Een digitale zienswijze indienen is mogelijk via www.leiden.nl/zienswijze.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u eerst een afspraak te maken via tel. 14 071 (Leiden, keuze 3).

Gedurende de inzagetermijn kunnen schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere waarde worden ingediend bij de Omgevingsdienst West-Holland (Postbus 159, 2300 AD Leiden). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u bellen naar tel. (071) 4083100.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kunnen ingebracht worden als zienswijze tegen het bijbehorende ontwerpbestemmingsplan.

Informatie

Nadere informatie met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan kunt u inwinnen bij het Servicepunt Bouwen en Wonen, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact.

Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst West-Holland, via (071) 4083100 of info@odwh.nl.

Naar boven