Voorbereidingsbesluit voor het centrumgebied, Echt

Logo Echt-Susteren

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren maken op grond van artikel 3.7 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 6 juni 2019 heeft besloten een voorbereidingsbesluit te nemen voor het centrumgebied van Echt.

Het gaat om een herhaling van het voorbereidingsbesluit dat op 5 juli 2018 door de raad is genomen voor het gebied van het Echter centrum; van dit voorbereidingsbesluit verstrijkt de geldigheidsduur op 12 juli a.s. Aangezien er voor het verstrijken van deze termijn geen ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd, heeft de raad een nieuw voorbereidingsbesluit genomen. Het nu nog geldende voorbereidingsbesluit wordt daarbij ingetrokken.

 

Voor het betreffende gebied wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld met als doel het komen tot een versterking van het Echter centrum.

Met het voorbereidingsbesluit wordt voorkomen dat in het gebied activiteiten plaatsvinden, die het in ontwikkeling zijnde bestemmingsplan zouden kunnen tegenwerken.

 

Het gebied waarvoor het voorbereidingsbesluit geldt, betreft globaal het gebied gelegen binnen de begrenzing: Zuiderpoort (inclusief gebied Jumbo), Peijerstraat (tot aan Graaf), Graaf, Diepstraat (inclusief een deel van de bebouwing aan de noordzijde), terrein voormalig De Valk, St. Janskamp, Aasterbergerweg tot aan de rotonde, Zuiderpoort. Op de bij het besluit behorende verbeelding is het gebied exact aangegeven.

 

Tijdens de werkingsduur van dit voorbereidingsbesluit (één jaar) kunnen aanvragen om omgevingsvergunning worden aangehouden. Daarnaast bevat het voorbereidingsbesluit een verbod tot het uitvoeren van (sloop)werkzaamheden en het wijzigen en/of intensiveren van het gebruik van gronden en opstallen.

 

Inwerkingtreding:

Het op 6 juni 2019 genomen voorbereidingsbesluit treedt in werking op de dag na bekendmaking en heeft een werkingsduur van één jaar. Per die datum wordt het nu geldende voorbereidingsbesluit ingetrokken.

 

Bezwaar/beroep

Op grond van artikel 8.5, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht is het niet mogelijk tegen het voorbereidingsbesluit bezwaar en beroep in te dienen.

 

Ter inzage

Het voorbereidingsbesluit kan worden ingezien in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Tevens wordt het voorbereidingsbesluit digitaal beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website (www.echt-susteren.nl) en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Echt-Susteren, 11 juni 2019

 

Naar boven