Bestemmingsplan “De Tuinen van Noord, de Drakentuin (locatie Montini-school) en besluit hogere waarden vastgesteld

Logo Baarn

Het college van burgemeester en wethouders van Baarn maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Baarn in de openbare vergadering van 29 mei 2019 het bestemmingsplan “De Tuinen van Noord, de Drakentuin”, en het besluit hogere waarden ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan “De Tuinen van Noord, de Drakentuin” en het besluit hogere waarden liggen met ingang van vrijdag 14 juni 2019 tot en met donderdag 25 juli 2019 voor iedereen ter inzage.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is opgesteld om nieuwbouw van 21 appartementen en 8 rug-aan-rugwoningen mogelijk te maken ter plaatse van de voormalige Montini-school. Het plangebied grenst aan de noordzijde aan de Drakenburgerweg, aan de oostzijde aan een fietspad, aan de zuidzijde aan Buitenplaats Rusthoek en aan de westzijde aan de Wagenaarlaan.

Besluit hogere waarden

Het college van burgemeester en wethouders heeft voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan een hogere waarden voor weg- en verkeerslawaai vastgesteld. Dit is een besluit op grond van de Wet geluidhinder. Dit besluit hogere waarden is nodig omdat de voorkeursgrenswaarde als gevolg van wegverkeerslawaai wordt overschreden. Tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Het besluit is ook niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Wilt u het bestemmingsplan inzien?

Het bestemmingsplan “Tuinen van Noord, de Drakentuin” en het besluit hogere waarden zijn samen met de bijbehorende stukken in te zien in de centrale hal van het gemeentehuis van 08.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Hebt u vragen? Dan kunt u een afspraak maken bij de balie Frontoffice. Dit kan via het telefoonnummer 035 – 548 16 11.

Het bestemmingsplan “Tuinen van Noord, de Drakentuin” is daarnaast digitaal in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (idn) is NL.IMRO.0308.BP0078-VG01. Door het pad http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0308.BP0078-VG01 in te typen komt u direct bij het bestemmingsplan “De Tuinen van Noord, de Drakentuin”.

Beroep instellen

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging van vrijdag 14 juni 2019 tot en met donderdag 25 juli 2019 beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen belanghebbenden gebruik maken. Beroep kunt u schriftelijk instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Baarn 13 juni 2019

Naar boven