Gemeente Aalsmeer – Ontwerp bestemmingsplan Polderzoom fase 2 en ontwerpbesluit Hogere grenswaarde

Logo Aalsmeer

Z-19 / 032141

 

Ontwerp bestemmingsplan Polderzoom fase 2

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat in procedure wordt gebracht het ontwerp bestemmingsplan “Polderzoom fase 2” met de bijbehorende stukken (IDN : NL.IMRO.0358.07N-OW01).

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder voornemens zijn hogere grenswaarden vast te stellen voor een deel van de geprojecteerde woningen binnen het plangebied.

Polderzoom fase 2 is een onderdeel van het project Tuinen van Aalsmeer. Er kunnen in dit plangebied circa 121-125 woningen worden gerealiseerd. Hiermee kan worden bijgedragen aan de huisvestingsvraag van woningzoekenden in Aalsmeer en wordt de leefbaarheid van het gebied verbeterd.

Locatie

Het plangebied Polderzoom wordt grofweg begrensd door de Stommeerkade in het noorden en oosten, de Burgemeester Kasteleinweg (N196) in het westen, het Bielzenpad in het zuiden en de Wissel en het baanvak in het zuidwesten en ligt tussen het Spoorlijnpad en de Stommeerkade.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van vrijdag 14 juni 2019 t/m donderdag 25 juli 2019.

De stukken zijn op de volgende wijzen in te zien:

Digitaal

U kunt het ontwerp bestemmingsplan raadplegen op:

- de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl onder http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0358.07N-OW01

- en op de gemeentelijke website via: http://ro0358.ropubliceer.nl

Papier

Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde liggen gedurende de genoemde termijn ook ter inzage bij:

- de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. Voor openingstijden zie: http://www.aalsmeer.nl/baliebouwen.

- de balie Bouwen & Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie, zie voor openingstijden https://www.amstelveen.nl/in-amstelveen/publicatie/balie-bouwen-vergunningen.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende dit ontwerp bestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer, postbus 253, 1430 AG Aalsmeer onder vermelding van zaaknummer Z-19/032141.

Een zienswijze moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

- De naam en adres van de indiener;

- De dagtekening;

- Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

- De gronden van het bezwaar.

Een zienswijze kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting zal worden overschreden vanwege het wegverkeerslawaai van de nieuw aan te leggen Burgemeester Hoffscholteweg. Ten gevolge van de activiteiten op het gezoneerde industrieterrein Schiphol Oost ter plaatse van het plangebied blijkt dat er een geluidsbelasting veroorzaakt zal worden die hoger bedraagt dan de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A) maar niet meer bedraagt dan de hoogste toelaatbare geluidsbelasting van 55 dB(A). Ook hiervoor dient een hogere grenswaarde te worden vastgesteld. In samenhang met het ontwerpbestemmingsplan wordt daarom tevens de vaststelling van hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting voorbereid.

Het betreffende ontwerpbesluit ligt met de bijbehorende stukken tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Belanghebbenden kunnen gedurende de voornoemde termijn een schriftelijke of mondelinge zienswijze tegen het voornemen hogere grenswaarden vast te stellen naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden Polderzoom fase 2’.

 

 

Naar boven