Uitgebreide procedure Schenk

Logo Alblasserdam

Voornemens

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam geven op basis van artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht kennis van het feit dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht,, voornemens zijn een omgevingsvergunning aan Schenk Papendrecht B.V. te verlenen. Dit ten behoeve van

de uitbreiding van haar bedrijfsactiviteiten aan het Nieuwland Parc 101, 112, 113, 399 en een ongenummerd perceel (aangrenzend aan deze percelen) te Alblasserdam. Het betreft de activiteiten milieu en het planologisch afwijken van het bestemmingsplan. Ten behoeve van dit voornemen heeft de gemeenteraad op 28 mei 2019 een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven.

Tevens maken burgemeester en wethouders van Alblasserdam op basis van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij voornemens zijn het wijzigingsplan Parapluherziening Geluid Aan de Noord – Alblasserdam vast te stellen. het betreft een aanpassing van de verdeling van de geluidruimte. Deze de aangepaste geluidruimteverdeling is noodzakelijk ten behoeve van de genoemde uitbreiding van de activiteiten van Schenk Papendrecht B.V.

De gemeenteraad heeft op 28 mei 2019, op grond van de bevoegdheid neergelegd in artikel 3.30 van de Wro, besloten de coördinatieregeling van toepassing te verklaren op bovengenoemde besluitvorming ten behoeve van de uitbreiding van Schenk Papendrecht op het Nieuwland Parc.

De ontwerpbeschikking ten behoeve van de omgevingsvergunning alsmede het ontwerp van het wijzigingsplan Parapluherziening Geluid Aan de Noord – Alblasserdam liggen van 20 juni 2019 tot en met 2 augustus 2019 ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien, hiervoor kunt u contact opnemen (078-7706110 en 14078). De stukken zijn ook digitaal in te zien en te downloaden op www.alblasserdam.nl / omgevingsvergunningen en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. (NL.IMRO.0482.bpschenk104-on01 en NL.IMRO.0482.abschenk105-on01)

Zienswijzen

Vanaf de dag van de ter inzage legging kan een ieder gedurende 6 weken schriftelijke of mondelinge zienswijzen inbrengen bij burgemeester en wethouders van Alblasserdam, namens dezen Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, Postbus 550, 3300 AN Dordrecht. Hierna zullen wij de definitieve besluiten opstellen waartegen belanghebbenden beroep kunnen instellen.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de ter inzage legging, met de heer A.A. van der Linde van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, telnr. 078 - 770 8585. Van mondeling naar voren gebrachte zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is

Alblasserdam, 19 juni 2019

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam

Naar boven