Ontwerpbeschikking GE Healthcare B.V., Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

KENNISGEVING KERNENERGIEWET

Vanaf 14 juni 2019 tot en met 25 juli 2019 ligt de ontwerpvergunning aan GE Healthcare B.V. ter inzage. Tot en met 25 juli 2019 kan eenieder zienswijzen over de ontwerpvergunning indienen.

Achtergrond van de beschikking

De aanvraag heeft betrekking op een nieuwe vergunning voor het voorhanden hebben en toepassen van radioactieve stoffen in het kader van de productie en distributie van radiofarmaca op de locatie van GE Healthcare B.V., gelegen aan De Rondom 8 te Eindhoven.

GE Healthcare B.V. heeft op de locatie Eindhoven niet eerder een eigen vergunning gehad. De in de onderhavige vergunning beschreven handelingen werden door GE Healthcare B.V. uitgevoerd onder de complexvergunning van de Technische Universiteit Eindhoven. Ondanks dat er een nieuwe vergunning wordt verleend aan GE Healthcare B.V., verandert de aard van de handelingen niet. Ook de risico’s zijn niet toegenomen.

Na het van kracht worden van de onderhavige vergunning, zal ook de vergunning van de Technische Universiteit Eindhoven worden gewijzigd om daaruit de handelingen te schrappen die nu aan GE Healthcare B.V. zijn vergund.

De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) is op grond van de Kernenergiewet het bevoegd gezag.

Procedure

GE Healthcare B.V. heeft op 17 januari 2018 een aanvraag voor een vergunning ingediend. Op verzoek van het bevoegd gezag is deze aanvraag op 22 juli 2018, 2 en 5 november 2018, 10 januari 2019, 1 april 2019 en 6 juni 2019 door GE Healthcare B.V. nog nader aangevuld.

Voor de behandeling van de vergunningaanvraag wordt de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht toegepast. Met deze kennisgeving wordt mededeling gedaan van de ontwerpbeschikking en van de mogelijkheid tot inspraak.

Ontwerpvergunning

In de ontwerpvergunning is met de aangevraagde handelingen onder voorwaarden ingestemd. De vergunning zal worden verleend op grond van artikel 29 van de Kernenergiewet en de artikelen 3.5 en 3.8 van het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming.

Waar kunt u de ontwerpvergunning inzien?

De ontwerpvergunning, de aanvraag en de overige relevante stukken kunt u vanaf 14 juni 2019 tot en met 25 juli 2019 inzien op de volgende locatie:

  • ANVS, Koningskade 4 te Den Haag. Uitsluitend na telefonische afspraak: 088 – 489 05 00.

Hoe kunt u op de ontwerpvergunning inspreken?

Eenieder kan tot en met 25 juli 2019 zienswijzen met betrekking tot de ontwerpvergunning naar voren brengen. Zienswijzen kunnen schriftelijk, per e-mail of mondeling worden ingediend:

  • Schriftelijk kunnen zienswijzen worden ingediend bij de ANVS, o.v.v. Zienswijze GE Healthcare B.V., Postbus 16001, 2500 BA Den Haag.

  • Per e-mail kunnen zienswijzen worden ingediend bij Postbus.Aanvragenenmelden@anvs.nl, o.v.v. Zienswijze GE Healthcare B.V.

  • Mondelinge zienswijzen kunnen tijdens kantooruren worden ingediend bij het Informatiepunt Kernenergiewetvergunningen, telefoon 088 – 489 05 00.

Wie zienswijzen indient, kan verzoeken de door hem/haar vermelde persoonsgegevens niet openbaar te maken.

Wat gebeurt er met de inspraakreacties?

Na de ontwerpvergunning wordt de definitieve vergunning opgesteld. In de definitieve vergunning wordt op de naar aanleiding van de ontwerpvergunning ingebrachte zienswijzen gereageerd.

Ook van de definitieve vergunning wordt openbaar kennisgegeven.

Waar vindt u meer informatie?

Heeft u vragen over de stukken of de procedure? Dan kunt u tijdens kantooruren bellen met het Informatiepunt Kernenergiewet­vergunningen, telefoon 088 – 489 05 00.

Ook is het mogelijk om uw vraag te stellen via: https://www.autoriteitnvs.nl/contact, onder vermelding van ‘vraag m.b.t. Zienswijze GE Healthcare B.V.’.

Naar boven