Vaststelling bestemmingsplan “Franeker - Noord en Oost ”, gemeente Waadhoeke

Logo Waadhoeke

De gemeenteraad van Waadhoeke heeft op 25 april 2019 het bestemmingsplan “Franeker - Noord en Oost” gewijzigd vastgesteld. De gewijzigde vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreft:

  • a.

    aanpassingen naar aanleiding van ingediende zienswijzen:

    • -

      een aanpassing van de regels in het bestemmingsplan in de bestemmingsomschrijving 'water en waterhuishoudkundige voorzieningen';

    • -

      in de inleidende tekst van de regels bij artikel 42 lid c is de bestemming 'Bedrijf - Nutsvoorziening' geschrapt;

  • b.

    aanpassingen naar aanleiding van ambtshalve geconstateerde aanpassingen:

    • -

      is het bouwvlak van het perceel aan de Leeuwarderweg 8a te Franeker in overeenstemming gebracht met de mogelijkheden uit het geldende bestemmingsplan;

    • -

      is in verband met de verkoop van een stuk groen ten noorden van de Yme Schuitmakerstrjitte 15 te Franeker de bestemming “Groen” gewijzigd naar de bestemming “Wonen - 2“, zonder bouwvlak;

    • -

      is het perceel Zevenhuizen 49, in het ontwerp plan per abuis opgenomen als bedrijfswoning, weer aangeduid als woonhuis.

Hierbij is geen exploitatieplan vastgesteld, omdat het een conserverend bestemmingsplan is.

Het bestemmingsplan omvat het noordelijke en het oostelijke deel van Franeker. Het betreft het gebied ten oosten van de Hertog van Saxenlaan, de Stadsgracht en de Stationsweg. Dit bestemmingsplan betreft de actualisatie van de bestemmingsplannen: Franeker - Noord (2009), Franeker - Oost en Schalsumerplan ( 2008), Franeker - Bloemketerp (2009), Franeker - Bloemketerp (recreatiewoningen – 2012), Franeker - A van Voorthuijsenweg 34-36(2017), Franeker - Oostelijke Industrieweg 54 (2010), Franeker - Oostelijke Industrieweg 6 (2010), Franeker – Stationsbrug (2013) en Franeker - Binnenstad 2016, alleen voor de percelen ten oosten van de Stadsgracht, (2016).

Heeft u vragen?

Voor algemene informatie over het bestemmingsplan kunt u bellen met de afdeling Omgeving (0517 380380). Voor vragen omtrent bouwen, verbouwen of gebruik vraagt u naar de afdeling Veiligheid, Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VVTH). Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

U kunt het bestemmingsplan bekijken

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan bekijken bij de informatiebalie van het gemeentehuis in Franeker, op werkdagen tussen 8:30 en 13:00 uur, ‘s middags op afspraak en op donderdag tot 20:00 uur Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen, via de website www.ruimtelijkeplannen.nl 

Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1949.BPFranNoordenOost-VAS1.

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan?

U kunt in beroep gaan tegen het bestemmingsplan. Ingaande 13 juni 2019 tot en met 24 juli 2019 loopt de beroepstermijn tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep indienen kan binnen zes weken tot en met 24 juli 2019. U kunt alleen in beroep gaan als:

  • -

    u een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend;

  • -

    u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • -

    én u belanghebbende bent. U bent belanghebbende als uw belang rechtstreeks bij het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is betrokken. Of u belanghebbende bent wordt getoetst aan de wet.

 

U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In uw beroepschrift staat in ieder geval uw naam en adres, de datum, de naam van het bestemmingsplan waar u het niet mee eens bent en waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. U moet het beroepschrift ook ondertekenen. 

Wilt u dat het bestemmingsplan niet meteen ingaat?

Dan kunt u om een ‘voorlopige voorziening’ vragen bij de Raad van State. Dat kan alleen als u al een beroepschrift heeft ingediend en er sprake is van spoed. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. 

Het bestemmingsplan treedt zes weken na deze bekendmaking in werking. Is er binnen deze termijn een voorlopige voorziening aangevraagd? Dan moet de Raad van State hierover eerst een uitspraak doen. Het bestemmingsplan treedt dan pas na deze uitspraak in werking.

Naar boven