Besluit omgevingsvergunning Gorecht-West Fase 3 (uitgebreide procedure) en besluit hogere waarde Wet geluidhinder

Logo Midden-Groningen

 

B esluit omgevingsvergunning Gorecht -West Fase 3

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen hebben een omgevingsvergunning verleend voor:

 

De bouw van 66 woningen in het woonveld Nolens in Gorecht-West. Woonveld Nolens is de derde fase van in totaal 5 fasen om de wijk Gorecht-West te revitaliseren. Het gebied wordt aan de noord- west- en zuidzijde respectievelijk begrensd door het Van Tienhovenpad, De Savornin Lohmanlaan en Abraham Kuypersingel. De oostgrens wordt gevormd door een nieuwe vijver ter plaatse van het voormalige Piersonpad.

 

De aanvraag heeft betrekking op de volgende activiteiten:

- bouwen van een bouwwerk;

- gebruiken van gronden en/of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan;

 

Het bouwen van de woningen past binnen het stedenbouwkundig plan en is daarmee een door de gemeenteraad aangewezen categorie waarvoor geen verklaring van geen bedenkingen is vereist.

 

Het ontwerpbesluit heeft vanaf donderdag 11 april 2019 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn twee zienswijzen ontvangen. De behandeling en beantwoording van de zienswijzen is opgenomen in een aparte nota. De zienswijzen hebben niet geleid tot een wijziging van het ontwerpbesluit. Wel is een ambtelijke aanpassing gedaan. Per abuis was een verouderde situatietekening in de ruimtelijke onderbouwing opgenomen. Dat is hersteld.

 

Het besluit inzien

Het besluit en de bijbehorende stukken kunt u inzien van 13 juni 2019 tot en met 25 juli 2019. Tijdens deze beroepstermijn is het besluit te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.1952.ovhgzgorechtwfase3-va01, en op www.midden-groningen.nl, onder het kopje Thema’s > Plannen en projecten > Bestemmingsplannen > Hoogezand. Een papieren versie van het besluit en de bijbehorende stukken kunt u inzien bij het Contactplein, locatie Hooge Meeren (Gorecht-Oost 166 te Hoogezand).

 

Reageren op het besluit (instellen beroep)

Tijdens de beroepstermijn kan beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend.

Een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift kunt u sturen aan de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

In beroep gaan heeft geen schorsende werking.

 

Artikel 6.2 Wabo

Gelet op het belang van een onverwijlde inwerkingtreding van de omgevingsvergunning hebben wij bepaald dat de verleende omgevingsvergunning terstond na haar bekendmaking in werking treedt.

Het indienen van enkel beroep heeft geen schorsende werking tot gevolg. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief aan de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrecht van de Rechtbank Noord-Nederland, verzoeken om een voorlopige voorziening. Zo’n verzoek heeft wel een schorsende werking.

 

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrecht van de Rechtbank Noord-Nederland een beroepschrift versneld behandelt. Dit betekent ook dat u binnen de beroepstermijn alle beroepsgronden moet aangeven. Na afloop van de in deze publicatie genoemde beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in uw beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Besluit hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen hebben hogere waarden wegverkeerslawaai vastgesteld voor de hiervoor genoemde omgevingsvergunning.

 

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vanwege de Abraham Kuypersingel op de eerstelijns bebouwing wordt overschreden. Om de omgevingsvergunning te kunnen verlenen zijn een hogere waarden vastgesteld van maximaal 54 dB.

 

Het besluit inzien

Het besluit kunt u inzien van 13 juni 2019 tot en met 25 juli 2019. Tijdens deze periode is het besluit te bekijken op www.midden-groningen.nl, onder het kopje Thema’s > Plannen en projecten > Bestemmingsplannen > Hoogezand. Een papieren versie van het besluit kunt u inzien bij het Contactplein, locatie Hooge Meeren (Gorecht-Oost 166 te Hoogezand).

 

Reageren op het besluit (instellen beroep)

Tijdens de beroepstermijn kan beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend.

Een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift kunt u sturen aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

In beroep gaan heeft geen schorsende werking. Het besluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Zo’n verzoek heeft wel een schorsende werking.

 

Informatie

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met een medewerker van het team Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer (0598) 37 37 37.

 

 

 

Naar boven