Ontwerpbestemmingsplan ’Vaaier dörpen’

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier maken op grond van artikel 3.8 Wro en afdeling 3.4 Awb bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ’Vaaier dörpen’ met bijbehorende stukken met ingang van 13 juni 2019 gedurende zes weken ter inzage ligt. Op grond van artikel 3.8 Wro kan tijdens deze termijn een ieder een zienswijze op het ontwerpplan indienen.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een herziening van de bestemmingsplannen voor de dorpen Aduard, Niezijl, Noordhorn en Oldehove. In Aduard maakt het perceel Kleiweg 2 geen onderdeel uit van het plan en maakt Industrieterrein Van Starkenborghkanaal er wel onderdeel van uit. In Noordhorn maakt bedrijventerrein Mokkenburg geen onderdeel uit van het plan.

De begrenzing van het bestemmingplan komt overeen met de vigerende bestemmingsplannen voor de vier dorpen. Het bestemmingsplan grenst voor alle vier de dorpen aan het bestemmingsplan Buitengebied Zuidhorn. In Noordhorn grenst het bestemmingsplan tevens aan de bestemmingsplannen Mokkenburg en Kernen Zuidhorn en Briltil.

Het bestemmingsplan is conserverend van aard en opgesteld met toepassing van de standaardregels uit andere reeds geactualiseerde bestemmingsplannen. Dit houdt in dat zoveel mogelijk de rechten uit vigerende bestemmingsplannen overgenomen zijn, aangevuld met de inmiddels verleende vergunningen.

Bestemmingsplan inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis aan de Hooiweg 9 te Zuidhorn. U kunt het bestemmingsplan digitaal raadplegen op het webadres http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1969.BPVD18BEHE1-OW01

Indienen zienswijzen

Tot en met 25 juli 2019 kunt u bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan ’Vaaier dörpen’ kenbaar maken aan de gemeenteraad van Westerkwartier. Een schriftelijke zienswijze moet geadresseerd worden aan: de gemeenteraad van Westerkwartier, Postbus 100, 9350 AC Leek. Of stuur uw zienswijze naar: info@westerkwartier.nl, o.v.v. zienswijze ontwerpbestemmingsplan ’Vaaier dörpen’.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze, moet u telefonisch een afspraak maken met de medewerkers van team Economie en Erfgoed (telefoonnummer 14 0594). Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van het team Economie en Erfgoed (14 0594)

Zuidhorn, 12 juni 2019

Burgemeester en wethouders van Westerkwartier

 

Naar boven