Verleende omgevingsvergunning voor appartementengebouw aan de Hempenserweg 2 te Leeuwarden (Aldlânstate)

Logo Leeuwarden

Van donderdag 13 juni 2019 tot en met donderdag 25 juli 2019 ligt de verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van een nieuw appartementengebouw op het adres Hempenserweg 2 te Leeuwarden met bijbehorende stukken ter inzage.Ontwikkeling

Het project betreft de realisatie van een nieuw Aldlânstate op de huidige locatie aan de Hempenserweg 2 te Leeuwarden. Het nieuwe gebouw wordt ten zuiden van de bestaande bebouwing gerealiseerd. Na oplevering van de nieuwbouw zal het bestaande gebouw worden gesloopt. Nieuwbouw is gewenst, omdat het huidige Aldlânstate niet meer voldoet aan de behoefte van ouderen en te veel appartementen heeft. In de nieuwbouw komen daarom 123 appartementen in plaats van de huidige 230.

Realisatie van het nieuwe gebouw is in strijd met het geldende bestemmingsplan Leeuwarden – Aldlân/Pieter Christiaanpark, aangezien de nieuwbouw buiten het bouwvlak is beoogd. Tevens valt de nieuwbouw deels binnen de bestemming ‘Groen’.

Op 4 juli 2018 heeft de gemeenteraad het stedenbouwkundig plan en de welstandsrichtlijnen Aldlânstate en omgeving, Hempenserweg 2 te Leeuwarden vastgesteld. De verleende vergunning past binnen deze randvoorwaarden.

Inzage

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure;

  • via https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl plan IDN NL.IMRO.0080.05012OGV01-VG01.

Beroep

Bent u het niet eens met deze verleende omgevingsvergunning? Dan kunt u beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. U kunt alleen beroep instellen:

  • van 13 juni tot en met 25 juli 2019;

  • als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen de ontwerp-omgevingsvergunning hebt ingediend;

  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij het college in te dienen.

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

 

Naar boven