Vaststelling bestemmingsplan Hogeweg 239 en besluit hogere grenswaarden Hogeweg 239

Logo Amersfoort

 

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het bestemmingsplan ‘Partiële herziening Hogeweg 239’ voor iedereen ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan is op 28 mei 2019 ongewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad. Tegelijk met het vastgestelde bestemmingsplan ligt, overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) ook het vastgestelde besluit hogere grenswaarden ter inzage. Dit collegebesluit is op 14 mei 2019 genomen.

 

Inhoud van het bestemmingsplan

Voor het perceel Hogeweg 239 heeft de raad op 7 maart 2017 een bestemmingsplan vastgesteld waarmee de ontwikkeling van een woonwerk-erf mogelijk is. Nu mogen er maximaal 5 woonwerk-woningen worden gebouwd, waarbij het qua werken gaat om kleinschalige, met de woonfunctie verenigbare bedrijven. Om beter bij de vraag vanuit de markt te kunnen aansluiten heeft de ontwikkelaar gevraagd dit bestemmingsplan te herzien zodat het mogelijk wordt één woning toe te voegen en de erfindeling te wijzigen. De ‘Partiële herziening Hogeweg 239’ maakt dit mogelijk.

 

Hogere grenswaarden

De te bouwen woningen liggen binnen de geluidszones van de Hogeweg, de Wiekenweg en de A28. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarden worden overschreden. Gelet hierop heeft het college besloten om voor de te bouwen woningen hogere waarden vast te stellen.

 

Procedure

Vanaf donderdag 13 juni 2019 ligt het vastgestelde bestemmingsplan Partiële herziening Hogeweg 239 samen met het besluit hogere grenswaarden en alle bijbehorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Deze stukken kunnen ook worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0307.BP00169-0301) en via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl (bouwen en verbouwen > plannen in procedure).

 

Van vrijdag 14 juni  tot en met donderdag 25 juli 2019 kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad en/of het college kenbaar te maken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van een beroepschrift moet griffierecht betaald worden. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar http://raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of bel 070 426 44 26. De besluiten van de gemeenteraad en het college van Amersfoort treden in werking na afloop van de beroepstermijn. Een beroep schorst de werking van een besluit niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, op voornoemd adres.

 

Naar boven