Wijziging Verordening ruimte ivm plan Moerseweg 8 Hooge Zwaluwe, Drimmelen

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 4 juni 2019 de ‘Wijziging Verordening ruimte ivm plan Moerseweg 8 Hooge Zwaluwe, Drimmelen’ vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB1719Moersew8-va01.

Inhoud

Bestemmingsplan Moerseweg 8 te Hooge Zwaluwe is een bestemmingsplan gericht op de uitbreiding van een taxi- en vervoersbedrijf. De uitbreiding valt net buiten de grenzen van het stedelijk gebied in de Verordening ruimte en zou dus als buitengebied moeten worden beschouwd. Hier mogen in principe geen uitbreidingen worden gerealiseerd. Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na een beperkte aanpassing van de grenzen van het stedelijk gebied in de Verordening ruimte o.g.v. art 4.11 Vr. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van kwaliteitsverbetering) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v. een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Moerseweg 8 te Hooge Zwaluwe’ vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

’s-Hertogenbosch, 4 juni 2019

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven