Kennisgeving besluit ex. art. 7.17 Wet milieubeheer – M.E.R.-beoordelingsbesluit - Hoofdstraat 90-92 te Schijndel

Logo Meierijstad

De directeur van de Omgevingsdienst Brabant Noord deelt namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Meierijstad mede dat, gelet op artikel 7.17, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend:

Op5 februari 2019 is een aanmeldingsnotitie ingediend voorafgaand aan een aanvraag Omgevingsvergunning voor het bouwen van appartementen en commerciele ruimten Voor dit voornemen is een Omgevingsvergunning nodig volgens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Wij hebben beoordeeld of bij de voorbereiding van het besluit omtrent de aanvraag een milieueffectrapport (MER) moet worden gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Meierijstad hebben besloten dat voor de locatie Hoofdstraat 90-92 te Schijndel geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

Hierdoor kan de aanvraag om Omgevingsvergunning in procedure worden gebracht.

Burgemeester en wethouders van Meierijstad zijn van mening dat de aard en omvang van de effecten die gekoppeld zijn aan het voornemen in voldoende mate in beeld zijn. Geoordeeld is dat geen sprake is van bijzondere omstandigheden die leiden tot zodanige nadelige gevolgen voor het milieu dat het maken van een milieueffectrapport nodig is.

Het besluit en overige stukken liggen vanaf 6 juni 2019 gedurende 6 weken tijdens de openingsuren ter inzage op het stadhuis. De stukken kunt u digitaal opvragen via het werkatelier Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving.

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan in het kader van de vergunningverlening in het kader van de Wabo aan de orde worden gesteld.

Naar boven