Gecoördineerde bekendmaking gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Hof-Noord te Bergeijk’ en verleende omgevingsvergunning ‘nieuwbouw supermarkt en 30 appartementen’

Logo Bergeijk

Burgemeester en wethouders maken volgens artikel 3:32 van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat voor de nieuwbouw van een supermarkt met 30 appartementen, met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wro, de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

  • 1.

    De gemeenteraad heeft op 18 april 2019 het bestemmingsplan ‘Hof- Noord te Bergeijk’ met identificatienummer NL.IMRO.1724.BPBhfn1081-VAST gewijzigd vastgesteld;

  • 2.

    Burgemeester en wethouders hebben op 21 mei 2019 de gevraagde omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een supermarkt en 30 appartementen. 

Coördinatieregeling

Op 27 september 2018 heeft de gemeenteraad besloten de coördinatieregeling van artikel 3:30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing te verklaren voor de realisatie van een supermarkt en 30 appartementen aan het Hof in Bergeijk.

Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld. 

Inzage

Met ingang van donderdag 6 juni 2019 liggen het raadsbesluit en het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan met bijbehorende stukken en de omgevingsvergunning gecoördineerd gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Voor het inzien van het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en de omgevingsvergunning moet u een afspraak maken. Dit kan telefonisch (0497-551455) of via de receptie. Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website van de gemeente Bergeijk: www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen (via ropubliceer, waarbij geen reacties digitaal ingediend kunnen worden) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer. De omgevingsvergunning ‘nieuwbouw supermarkt en 30 appartementen’ wordt digitaal toegezonden op verzoek. 

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn wijzigingen aangebracht. Ze zijn genoemd in de ‘Nota van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Hof-Noord te Bergeijk’ die bij het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan is gevoegd. 

Inhoud

Het bestemmingsplan ‘Hof-Noord te Bergeijk’ maakt op de plaats van het voormalige postkantoor op het Hof en omliggende appartementen een herontwikkeling mogelijk die ruimte biedt voor een supermarkt en 30 appartementen. In de toelichting van het bestemmingsplan leest u daar meer over.

De omgevingsvergunning maakt de nieuwbouw van een supermarkt en 30 appartementen mogelijk op het Hof op de plaats van het voormalige postkantoor en omliggende appartementen. 

Tegen vergoeding kan een exemplaar van het bestemmingsplan en van de omgevingsvergunning worden verkregen. 

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. 

Vanaf donderdag 6 juni 2019 kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op de ontwerpbesluiten, belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze op de ontwerpbesluiten naar voren te brengen en iedere belanghebbende die beroep instelt tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Hof-Noord te Bergeijk’ heeft aangebracht gedurende zes weken beroep tegen het besluit van de raad instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. 

Een beroep moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep. 

Tevens kan de indiener van een beroep vanaf donderdag 6 juni 2019 gedurende 6 weken bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen. 

Voor zowel het indienen van een beroepsschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van genoemde beroepstermijn. Dat geldt ook voor de omgevingsvergunning.

Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening als hierboven genoemd is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Bergeijk,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

W.A.C.M. Wouters

Secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven