Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Laurentiushof’

Logo Weesp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weesp maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Weesp op 11 april 2019 het bestemmingsplan Laurentiushof gewijzigd heeft vastgesteld.

Inleiding

Het bestemmingsplan Laurentiushof heeft betrekking op de Laurentiuskerk en bijbehorende kerktuin. Voor de transformatie van kerk is eerder een omgevingsvergunning verleend. Dit bestemmingsplan maakt de bouw van 3 vrijstaande woningen in de kerktuin mogelijk. Tevens is de onherroepelijke omgevingsvergunning voor de transformatie verwerkt in het bestemmingsplan en wordt een terras op het kerkplein mogelijk gemaakt.

Bij de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan is de situering van de 3 woningen iets aangepast en is de planregeling voor het terras gewijzigd.

Inzien van de stukken

Het bestemmingsplan Laurentiushof met nota zienswijzen, kan vanaf 6 juni 2019 worden bekeken op www.ruimtelijkeplannen.nl  (NL.IMRO.0457.SG01BPLauhof-vg01). Tevens ligt het tijdens openingstijden ter visie in het stadskantoor, Nieuwstraat 70a in Weesp.

Beroep

Van 7 juni 2019 tot en met 18 juli 2019 kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • -

    een belanghebbende die een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • -

    een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Naar boven