Ontwerpbestemmingsplan partiële herziening van het bestemmingsplan Oosterheem/ Zegwaartseweg-Noord, Zoetermeer

Logo Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat zij op 16 april 2019 hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan partiële herziening van het bestemmingsplan Oosterheem/ Zegwaartseweg-Noord.

Het ontwerp ligt met ingang van 7 juni 2019 gedurende een periode van zes weken, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, ter inzage. Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan. 

 

Toelichting

 

Inhoud

Het betreft een actualisering van een aantal delen van de plankaart en de planregels, zijnde:

  • Het bevestigen van de maximale bouwhoogte van 45 mt voor de 2 woningbouwlocaties ten noorden van de Berkelstroom.

  • Het opnemen van een brandcompartimenteringszone voor de 2 woonwagenlocaties in Zwetstroom en Gooimeer conform vereiste in het Bouwbesluit.

  • Het opnemen van een evenementenregeling voor het Oosterheemplein en omgeving, omdat jurisprudentie uitwijst dat evenemententerreinen in het bestemmingsplan moeten worden opgenomen en geregeld. In de praktijk vinden er nu ca. 12 evenementen per jaar plaats op het Oosterheemplein; de regeling houdt in dat er maximaal 15 per jaar zijn toegestaan.

  • Het aanpassen van de erfbebouwingsregeling voor de woningen gelegen in de Groene Kreek (Nijlstroom, Moldaustroom), aan de afspraken uit de Algemene Akte Groene Kreek. Erfafscheidingen mogen maximaal 1 m hoog zijn en dienen voor minstens 50 % opengewerkt te zijn. Dit gebeurt op verzoek van de bewoners.

 

Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is in te zien bij de Omgevingsbalie in de centrale hal van het stadhuis.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens digitaal raadpleegbaar op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00080-0002.

 

Indienen van zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging, van 7 juni 2019 tot en met 18 juli 2019 kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

  

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. De Omgevingsbalie is geopend op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. U dient een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl.

Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

https://www.zoetermeer.nl/inwoners/ruimtelijke-plannen_46745/item/partiele-herziening-van-het-bestemmingsplan-oosterheem-zegwaartseweg-noord_114460.html

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op https://zoetermeer.eu/rodl/plannen/NL.IMRO.0637.BP00080-/NL.IMRO.0637.BP00080-0002/g_NL.IMRO.0637.BP00080-0002.xml

 

Zoetermeer, 30 mei 2019

Burgemeesters en wethouders van Zoetermeer,

Naar boven