Bestemmingsplan Buitengebied 2013 (incl. lint Oosteind), herziening 14 (Hoge Dijk 82)

Logo Oosterhout

Besluit tot vaststelling hogere waarde maximaal toelaatbare geluidsbelasting Wet geluidhinder

 

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van dinsdag 21 mei 2019 het bestemmingsplan Buitengebied 2013 (incl. lint Oosteind), herziening 14 (Hoge Dijk 82), gemeente Oosterhout NL.IMRO.0826.BSPhz14BG2014-VA01 heeft vastgesteld. Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen ter inzage.

Ook heeft het college van burgemeester en wethouders in haar vergadering van dinsdag 16 april 2019 besloten tot vaststelling hogere waarden voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting ter plaatse.

De beide vaststellingsbesluiten, het vastgestelde bestemmingsplan en alle bijbehorende stukken liggen ter inzage.

Het bestemmingsplan voorziet in de sanering van de bestaande boerderij met bedrijfswoning en het planologisch mogelijk maken van een nieuwe burgerwoning aan Hoge Dijk 82 te Oosteind. Het betreft één woning gelegen op het kadastraal perceel gemeente Oosterhout sectie V, nummer 645 en 1432. Het voormalig agrarisch bedrijf is gelegen in de lintbebouwing van de Groenstraat / Hoge Dijk en grenst aan de achterzijde aan het polderlandschap. Direct rondom het plangebied liggen voornamelijk open weilanden en akkers. De ruimtelijke structuur van de Groenstraat/Hoge Dijk bestaat uit lintbebouwing. Aan de voorzijde ligt het woonhuis en de tuin, daar achter de stallen en de bijgebouwen.

Binnen het plangebied is de geluidsbelasting als gevolg van wegverkeerslawaai hoger dan de wettelijke voorkeurswaarde. De maximale ontheffingswaarde wordt niet overschreden. Burgemeester en wethouders hebben een ontheffing verleend van de voorkeurswaarde via een besluit hogere waarde.

Het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling hogere waarden is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld.

Voor dit bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld omdat het wettelijk kostenverhaal is geregeld via een gesloten anterieure overeenkomst.

Ter inzage

Beide vaststellingsbesluiten, het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied 2013 (incl. lint Oosteind), herziening 14 (Hoge Dijk 82), gemeente Oosterhout en alle bijbehorende stukken liggen van donderdag 6 juni 2019 tot en met donderdag 18 juli 2019 ter inzage in de publiekshal van het stadhuis. Vanaf donderdag 6 juni 2019 kunt u de stukken ook digitaal raadplegen op de gemeentelijke website www.oosterhout.nl of op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Van vrijdag 7 juni 2019 tot en met vrijdag 19 juli 2019 kan beroep worden ingesteld tegen dit besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan resp. het besluit tot vaststelling hogere waarden door:

  • -

    een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerp-bestemmingsplan resp. bij het college van burgemeester en wethouders tegen het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden naar voren heeft gebracht;

  • -

    een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • -

    een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan resp. het besluit tot vaststelling hogere waarden zijn aangebracht.

     

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in ieder geval de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan en het collegebesluit tot vaststelling hogere waarden treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het raadsbesluit resp. het collegebesluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Informatie

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met de gemeente, telefoonnummer 14 0162.

Oosterhout, 5 juni 2019

Naar boven