Uitwerkingsplan ‘De Zeilen, fase 1’

Logo Groningen

Het uitwerkingsplan ‘De Zeilen, fase 1’ in Meerstad is op 21 mei 2019 met de hogere geluidswaarden door het college van Burgemeester en Wethouders vastgesteld.

Het collegebesluit ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 6 juni 2019 gedurende zes weken ter inzage bij:

- het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur, van 13.00 tot 17.00 uur uitsluitend op afspraak. Een exemplaar van het uitwerkingsplan is op aanvraag tegen betaling op dit adres verkrijgbaar;

- Bureau Meerstad, Zijlkade 2, 9613 CV Groningen, op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur.

Het uitwerkingsplan is opgesteld ten behoeve van nieuwe woningbouw in Meerstad en vormt een onderdeel van het bestemmingsplan Meerstad Midden-West.

U kunt het uitwerkingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0014.UP009DeZeilen-vg01 inzien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. of op de gemeentelijke website  gemeente.groningen.nl/projecten-en-bestemmingsplannen. U vindt de pdf-bestanden (‘papieren versie’) van het plan onder ‘Actuele bestemmingsplannen’.

Vanaf 6 juni 2019 tot en met 17 juli 2019 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan en/of het hogerewaardenbesluit geluid. Een beroep wordt ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen de vaststelling van het uitwerkingsplan en het hogere waardenbesluit geluid kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende:

- die tijdig bij het college van Burgemeester en Wethouders zienswijzen over het ontwerpuitwerkingsplan of ontwerp hogerewaardenbesluit geluid naar voren heeft gebracht.

- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van de uitwerkingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Een beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

 

Gemeente Groningen, 5 juni 2019

Naar boven