Ontwerpbestemmingsplan Brouwerspoort 2019

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan Brouwerspoort 2019 met ingang van 6 juni 2019, zes weken ter inzage ligt (dus tot en met 17 juli 2019) in het gemeentehuis. Dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1. Bro (melding voornemen bestemmingsplanherziening). Voor bovengenoemd bestemmingsplan is geen milieueffectrapport opgesteld.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een geactualiseerde juridisch-planologische regeling voor het gebied Brouwerspoort, welk gebied gelijk is aan het plangebied van het nog geldende bestemmingsplan Brouwerspoort (oostzijde kernwinkelgebied).

Inhoudelijk betekent dit het volgende:

• Regelgeving is aangepast aan de recente bestemmingsplannen Centrum en Woongebieden 2018

• Daar waar detailhandel is toegestaan is (veelal) ook lichte horeca toegestaan

• Op diverse plaatsen mag ook op de begane grond gewoond worden

• Naast detailhandel zijn ook leisure functies toegestaan (sportscholen etc.)

• In het plan is rekening gehouden met de gekozen invulling van het Stadsstrand

• Kantoorfunctie op de bovenverdieping van gebouw Tricotage is ingepast (daarvoor was een afwijkingsvergunning verleend)

Geen exploitatieplan

Het verhaal van de kosten voor de realisering van het ontwerpbestemmingsplan is via de grondexploitatie geregeld en verzekerd. Daarom is voor het plangebied geen exploitatieplan opgesteld.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de inzagetermijn wordt een informatiebijeenkomst over dit ontwerpbestemmingsplan gehouden. Deze vindt plaats op donderdag 13 juni 2019, van 19.00 uur tot 20.30 uur in het gemeentehuis. In deze (inloop)bijeenkomst worden tevens de bouwplannen voor het Stadsstrand en de westzijde van de Brouwersgracht getoond en toegelicht. Ook wordt in deze bijeenkomst aandacht besteed aan de vorderingen van het bouwplan Brouwershof aan het Coornhertpad.

Wilt u een zienswijzereactie hierop geven?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder naar keuze digitaal, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Veenendaal. Digitaal via www.veenendaal.nl/zienswijze en schriftelijk via postbus 1100, 3900 BC Veenendaal, beide o.v.v. ‘zienswijze Brouwerspoort 2019 – z-1403308’, Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u – ook binnen genoemde termijn – een afspraak maken met de heer J. van Manen van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer J. van Manen van de afdeling Wonen en Leven via bovengenoemd telefoonnummer.

 

Naar boven