Toepassen coördinatieregeling herontwikkeling Costerweg 65 , ontwerpbestemmingsplan Costerweg 65, ontwerpbesluit omgevingsvergunning, ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat de gemeenteraad heeft besloten om de coördinatieregeling volgens artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing te verklaren voor het bestemmingsplan “Costerweg 65” en de omgevingsvergunning voor het realiseren van drie appartementengebouwen ten behoeve van studentenhuisvesting op de locatie Costerweg 65.

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om gecoördineerd over het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder te besluiten. Dit betekent dat voor de besluiten die genomen moeten worden ten behoeve van de realisatie van een drietal appartementengebouwen ten behoeve van studentenhuisvesting op het perceel Costerweg 65, gelijktijdig dezelfde procedure wordt doorlopen. Op de te coördineren besluiten is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure volgens de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het gecoördineerde project valt onder de Crisis- en Herstelwet. Tegen het raadsbesluit tot het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

Ontwerpbestemmingsplan Costerweg 65

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan “Costerweg 65” ter inzage ligt ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Inhoud en begrenzing bestemmingsplan

De locatie Costerweg 65 maakt deel uit van een transformatiegebied, waarbij vroegere bedrijvigheid plaats maakt voor voorzieningen, commerciële functies, zorg en wonen op een mooie plek naast de binnenstad. De nieuwbouw bestaat uit het toevoegen van drie appartementengebouwen, één bouwmassa evenwijdig aan de Costerweg en twee haaks hierop staande lagere bouwmassa’s. Centraal op het perceel wordt voorzien in een half verdiepte fietsparkeerkelder, met een groene inrichting op het dak. Aan de westkant van het perceel worden bovengrondse parkeerplaatsen voor auto’s voorzien. Met dit ontwerpbestemmingsplan wordt deze ontwikkeling planologisch mogelijk gemaakt.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 6 juni 2019 gedurende zes weken (tot en met 17 juli 2019) ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op woensdagochtend geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdagmiddag van 12.30 uur tot 19.00 uur. De stukken kunnen ook op afspraak worden ingezien tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Via de gemeentelijke website (www.wageningen.nl) kunt u een afspraak maken.

Website

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen is tevens in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0289.0081Costerweg65-ONT1.

Reageren

Tot en met 17 juli 2019 kan iedereen zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u onder vermelding van ‘Zienswijze herontwikkeling Costerweg 65’ sturen naar de raad van de gemeente Wageningen, postbus 1, 6700 AA Wageningen. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw M. Aberson-Vlassenrood van het team Beleid en Projecten, telefoonnummer (0317) – 492 752.

Ontwerp omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van drie appartementengebouwen ten behoeve van studentenhuisvesting op het perceel Costerweg 65. Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 6 juni 2019 gedurende zes weken (tot en met 17 juli 2019) ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op woensdagochtend geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdagmiddag van 12.30 uur tot 19.00 uur. De stukken kunnen ook op afspraak worden ingezien tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Via de gemeentelijke website (www.wageningen.nl) kunt u een afspraak maken.

Tot en met 17 juli 2019 kan iedereen zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u onder vermelding van ‘Zienswijze herontwikkeling Costerweg 65’ sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen, postbus 1, 6700 AA Wageningen. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw M. Aberson-Vlassenrood van het team Beleid en Projecten, telefoonnummer (0317) – 492 752.

Ontwerpbesluit toekennen hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Wageningen zijn op grond van artikel 83 van de Wet Geluidhinder voornemens om een hogere grenswaarde vast te stellen ten behoeve van het realiseren van een woongebouw ten behoeve van studentenhuisvesting op de locatie Costerweg 65. Voor dit perceel wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld om het realiseren van een woongebouw mogelijk te maken.

Volgens artikel 82 van de Wet Geluidhinder bedraagt de voorkeursgrenswaarde 48 dB. Artikel 83 van de Wet Geluidhinder geeft burgemeester en wethouders de mogelijkheid om een hogere grenswaarde vast te stellen tot maximaal 63 dB. De berekende, vast te stellen maximale geluidbelasting bedraagt 58 dB.

Het ontwerpbesluit ter vaststelling van de hogere waarde en de daarop betrekking hebbende stukken, zoals het akoestisch onderzoek en het ontwerpbestemmingsplan, liggen met ingang van donderdag 6 juni 2019 gedurende zes weken (tot en met 17 juli 2019) ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op woensdagochtend geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdagmiddag van 12.30 uur tot 19.00 uur. De stukken kunnen ook op afspraak worden ingezien tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Via de gemeentelijke website (www.wageningen.nl) kunt u een afspraak maken.

Tijdens genoemde termijn kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit onder vermelding van “Zienswijze hogere waarde bestemmingsplan Costerweg 65” bij het college van burgemeester en wethouders van Wageningen, ter attentie van het team Beheer en Realisatie, Postbus 1, 6700 AA Wageningen. U kunt ook een mondelinge zienswijze indienen.

Inloopbijeenkomst

Op donderdag 27 juni 2019 houden wij een inloopavond om het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende bijlagen, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit toekennen hogere grenswaarde Wet geluidhinder in te zien. Tijdens deze bijeenkomst kunt u vragen stellen over de herontwikkeling. Tussen 19.30 en 21.00 uur kunt u terecht op het gemeentehuis, Markt 22 te Wageningen. U kunt zelf het tijdstip bepalen wanneer het u het beste uitkomt om langs te komen.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het plan, kunt u contact opnemen met Publiekszaken, telefoonnummer (0317) – 492 400.

Naar boven