Kennisgeving ter inzage legging ontwerp bestemmingsplan ‘s-Gravenweteringpark

Logo Capelle aan den IJssel

Planidentificatiecode: NL.IMRO.0502.BP19SWPark-3001

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 3.8, lid 1 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘’s-Gravenweteringpark’ ter inzage wordt gelegd.

Plangebied

Het plangebied bestaat uit het voormalige IJsselcollege en aangelegen gronden plus de adressen ’s-Gravenweg 241 t/m 249 (oneven nummers) en de Kanaalweg 40 en 42. Het gebied bevindt zich grofweg tussen de Kanaalweg, de ’s-Gravenweg, golfclub Capelle en de Ringvaart.

Zakelijke inhoud

Het bestemmingsplan maakt de herontwikkeling van ’s-Gravenweteringpark mogelijk, dat een uitwerking is van het op 13 november 2017 vastgestelde gebiedspaspoort is. Het ontwerp van de geselecteerde ontwikkelaar wordt met het bestemmingsplan ruimtelijk/ juridisch vastgelegd. Voor de binnen het plangebied liggende kavels aan de Kanaalweg en ’s-Gravenweg met te behouden panden heeft het bestemmingsplan een meer conserverend karakter.

Stukken beschikbaar en raadpleegbaar

Vanaf 6 juni tot en met 17 juli 2019 zijn het ontwerpbestemmingsplan ‘’s-Gravenweteringpark’ en de daarbij behorende stukken beschikbaar en raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen deze stukken gedurende genoemde termijn ter inzage in het gemeentehuis, Rivierweg 111 en de ‘werkkamer’ op het Amnestyplein. Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Informatiebijeenkomst 19 juni 2019

Op 19 juni 2019 om 19:30 uur wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd waarin het bestemmingsplan én het ontwerp van de geselecteerde ontwikkelaar toegelicht worden. Meer informatie vindt u op www.capellebouwtaandestad.nl/’s-Gravenweteringpark.

Zienswijzen

Vanaf donderdag 6 juni tot en met woensdag 17 juli 2018 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan ‘’s-Gravenweteringpark’ naar voren brengen. Dit kan op de volgende manieren:

  • Door het sturen van een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van Ontwerpbestemmingsplan ‘’s-Gravenweteringpark’.

  • Door het sturen van een e-mail aan b.holleman@capelleaandenijssel.nl, onder vermelding van Ontwerpbestemmingsplan ‘’s-Gravenweteringpark’.

  • Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen maakt u een afspraak met de heer B. Holleman, telefoonnummer (010) 2848749, e-mail b.holleman@capelleaandenijssel.nl.

Verdere procedure

De gemeenteraad neemt een besluit over de naar voren gebrachte zienswijzen en stelt het uiteindelijke bestemmingsplan vast.

Vragen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Holleman afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer (010) 2848749. E-mail: b.holleman@capelleaandenijssel.nl.

Naar boven