Rectificatie Bestemmingsplan ‘Nieuwbouw kerk Zandweg, Kruiningen’ en ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Zandweg 1C, Kruiningen’, Reimerswaal (Ontwerp)

Logo Reimerswaal

Op 22 mei 2019 hebben wij in de Staatscourant de terinzagelegging van het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Nieuwbouw kerk Zandweg, Kruiningen’ en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Zandweg 1C, Kruiningen’ bekendgemaakt. In de desbetreffende publicatie is abusievelijk niet expliciet vermeld dat tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ook zienswijzen kunnen worden ingediend. Voor alle duidelijkheid wordt de kennisgeving hieronder aangepast weergegeven.

 

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat vanaf donderdag 23 mei 2019 tot en met woensdag 3 juli 2019 het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuwbouw kerk Zandweg, Kruiningen’ met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.03KrBPZandweg1c-on01 voor iedereen ter inzage ligt.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning (gecoördineerd met het voornoemde bestemmingsplan) te verlenen voor het bouwen van kerk aan de Zandweg 1C in Kruiningen (nr. 2019.0009, activiteit bouwen). Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ligt vanaf donderdag 23 mei 2019 tot en met woensdag 3 juli 2019 ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning zijn te raadplegen op www.reimerswaal.nl/bestemmingsplannen. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Kruiningen te klikken. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan tijdens de openingstijden inzien bij de balie in het gemeentehuis.

 

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

De gemeente heeft het verzoek gekregen om medewerking te verlenen aan het mogelijk maken van de bouw van een nieuwe kerk met parkeerterrein op de gronden aan de Zandweg 1C in Kruiningen. Daarvoor is het noodzakelijk de agrarische bestemming van de gronden te wijzigen in een maatschappelijke bestemming met bouwmogelijkheden. Momenteel is er op het perceel een agrarische loods aanwezige die zal worden gesloopt. In voorliggend bestemmingsplan wordt de bouw van een nieuwe kerk op de voormelde locatie planologisch-juridisch mogelijk gemaakt.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van donderdag 28 februari 2019 tot en met woensdag 13 maart 2019. Naar aanleiding van de overleg- en inspraakreacties is paragraaf 3.4 (specifieke gebruiksregels) van de bestemmingsplanregels gewijzigd. Tevens is de toelichting op een aantal ruimtelijke aspecten aangevuld. Voor de inhoud van de wijzigingen verwijzen wij naar de ter inzage liggende stukken.

De gemeenteraad heeft op 27 november 2018 besloten toepassing te geven aan artikel 3.30, 3.31 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Coördinatieregeling Wro) ten behoeve van de realisatie van een nieuwe kerk aan de Zandweg 1C in Kruiningen. Deze wettelijke procedure maakt het mogelijk om de procedure voor samenhangende besluiten, in dit geval bestemmingsplan en omgevingsvergunning, gelijk op te laten lopen. De eerder genoemde ontwerpbesluiten worden nu gelijktijdig bekendgemaakt en ter inzage gelegd. De bevoegdheid tot het verlenen van de omgevingsvergunning ligt bij het college van burgemeester en wethouders. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Tegen beide besluiten staat vervolgens gecoördineerd beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn waarin het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ter inzage liggen kan iedereen digitale, schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kenbaar maken. In uw reactie dient u duidelijk aan te geven of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning. Digitaal kunt u uw zienswijze indienen op de bovengenoemde locatie op onze website. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Reimerswaal, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer Driesprong of mevrouw Vermeulen. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. De gemeenteraad stelt degenen die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt in de gelegenheid tot het geven van een nadere mondelinge toelichting tijdens een vergadering van de opinieraad.

Contactpersoon

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Driesprong of mevrouw Vermeulen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113.

 

Kruiningen, 5 juni 2019

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal

ir. J. Gideonse

Hoofd Ruimtelijke en EConomische Ontwikkeling

Naar boven