Gemeente Aalsmeer – Beschikking omgevingsvergunning kavel Schouten, Green Park deelgebied 3, nabij Aalsmeerderweg 32 in Aalsmeer

Logo Aalsmeer

Z18-002531

B esluit omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan ‘ Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7’ ten behoeve van Schipholparkeren , op kavel S chouten in Green Park Aalsmeer d eelgebied 3

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat zij een omgevingsvergunning verlenen in afwijking van het bestemmingsplan. Deze omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken (IDN: NL.IMRO.0358.OIAVHB05xAA-VG01) wordt gedurende zes weken, van 7 juni 2019 tot en met 19 juli 2019, ter inzage gelegd. Met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht wordt het middels een omgevingsvergunning mogelijk gemaakt de kavel Schouten in deelgebied 3 Green Park Aalsmeer (GPA) te gebruiken voor Schipholparkeren en hiervoor een parkeerterrein van maximaal 320 parkeerplaatsen te realiseren. Het onderhavige parkeerterrein betreft een uitbreiding van het reeds vergunde parkeerterrein voor Schipholparkeren.

Het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7’ laat Schipholparkeren niet toe in het bestemmingsplangebied, en laat voor een groot deel van de kavel Schouten geen masten hoger dan 2 meter en een volledig gebruik als parkeerterrein niet toe.

Op de ontwerp(beschikking) omgevingsvergunning dan wel het ontwerpbesluit is een zienswijze, en nadere zienswijze, ingediend. De zienswijze, en nadere zienswijze, gaf geen aanleiding de omgevingsvergunning te wijzigen en geen aanleiding niet tot verlening van de omgevingsvergunning over te gaan. Voor de reactie op de zienswijze wordt verwezen naar de “Nota van Beantwoording Zienswijzen omgevingsvergunning Schipholparkeren kavel Schouten deelgebied 3 GPA”.

De gemeenteraad van Aalsmeer heeft op 16 mei 2019 een verklaring van geen bedenkingen (vvgb) afgegeven ten aanzien van (de verlening van) de omgevingsvergunning ten behoeve van Schipholparkeren op kavel Schouten in Green Park Aalsmeer deelgebied 3.

De omgevingsvergunning, de daarbij behorende ruimtelijke onderbouwing en de overige relevante stukken, waaronder de verklaring van geen bedenkingen, liggen gedurende zes weken, met ingang van 7 juni 2019 tot en met 19 juli 2019, ter inzage op de volgende wijzen:

  • -

    Bij de receptie van het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met donderdag van 14.30-16.30 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie tevens open van 16.30-20.00 uur. Op vrijdag is de balie open van 08.30-10.30 uur.

  • -

    Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via de centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • -

    Via de gemeentelijke viewer, link: https://0358.ropubliceer.nl/;

  • -

    Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.0358.OIAVHB05xAA-VG01

Met ingang van 8 juni 2019 kan gedurende zes weken tegen het besluit dan wel de omgevingsvergunning beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Amsterdam (Sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze op het ontwerpbesluit heeft ingediend, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij niet tijdig een zienswijze ingediend heeft.

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Rechtbank Amsterdam is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven