Vastgesteld bestemmingsplan, besluit hogere grenswaarde(n) en omgevingsvergunning Floris V-laan 9 te Waalwijk

Logo Waalwijk

Coördinatiebesluit

De gemeenteraad heeft op 15 november 2018 besloten toepassing te geven aan de coördinatiebepaling van artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening voor het project Floris V-laan 9 te Waalwijk. De coördinatie­regeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij deze ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren en gelijktijdig bekend te maken. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden.

Besluiten

Het college van Waalwijk maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat hij het bestemmingsplan ‘Floris V-laan 9 Waalwijk’ en de hiermee gecoördineerde besluiten hogere grenswaarde(n) Wet geluidhinder en omgevings­vergunning ter inzage legt.

1. Vastgesteld bestemmingsplan Floris V-laan 9 Waalwijk

Het college van Waalwijk maakt bekend dat overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de gemeenteraad op 16 mei 2019 het bestemmingsplan Floris V-laan 9 Waalwijk ongewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad besloten op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatie­plan vast te stellen, omdat het verhaal van de kosten van exploitatie anderszins is verzekerd.

Ligging plangebied

Het plangebied wordt aan de zuidzijde begrensd door de parallelweg langs de Floris V-laan, waar in het openbaar gebied een aantal te handhaven haaksparkeerplaatsen gesitueerd zijn. Aan de oostzijde ligt de Van Assendelftstraat, waar op de straat langsgeparkeerd kan worden. Aan de noordzijde ligt het erf met de eindwoning Van Assendelfstraat nr. 106. Aan de westzijde ligt een brandgang die toegang geeft tot de achtertuinen van grondgebonden woningen aan de Besoijensestraat.

2. Besluit hogere grenswaarde(n) Wet geluidhinder

Op de locatie Floris V-laan 9 wordt de voorkeursgrenswaarde van 48 dB op basis van de Wet geluidhinder door wegverkeerslawaai overschreden. Het college van Waalwijk heeft daarom hogere grenswaarde(n) wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder vastgesteld ten behoeve van het bestemmingsplan Floris V-laan 9 Waalwijk.

3. Verleende omgevingsvergunning

Voor de realisatie van de plannen is een omgevingsvergunning voor het bouwen van een bouwwerk en een omgevingsvergunning voor het maken, hebben of veranderen of het gebruik daarvan veranderen van een uitweg benodigd. Het college van Waalwijk heeft deze omgevingsvergunning d.d. 27-05-2019 verleend

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan Floris V-laan 9 Waalwijk met bijbehorende documenten en hiermee gecoördineerde besluiten liggen met ingang van 6 juni 2019 gedurende 6 weken (t/m 17 juli 2019) voor een ieder ter inzage bij de receptie van het stadhuis van Waalwijk, Taxandriaweg 6, ingang Winterdijk, tijdens openingstijden: ma. t/m vr.: 8.30-17.00 uur en op di.- en do. avond: 18.00-20.00 uur (tijdens avondopenstelling zijn de inhoudelijk bij het plan betrokken medewerkers niet aanwezig).

Tevens is het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende documenten langs elektronische weg als pdf te bekijken via de gemeentelijke website www.waalwijk.nl (type: ruimtelijke plannen in procedure) en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met IDN nummer NL.IMRO.0867.BPWWFlorisVlaan09-VA01 Bij verschillen tussen de digitale versie en de papieren versie van het bestemmingsplan, is de digitale versie bepalend.

Beroep

Volgens artikel 3.30 en 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt. Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van de dag na die waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd binnen zes weken (t/m 17 juli 2019), tegen de gecoördineerde besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Het beroep dient te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep (met name ook tegen welk onderdeel van het besluit het beroep zich richt). U kunt ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van een besluit niet op. Indien een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om ’voorlopige voorziening’ worden ingediend bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

De gecoördineerde besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde(n) kunt u contact opnemen met: de heer R. Scholten 0416-683483, rscholten@waalwijk.nl. Voor meer informatie over de verleende omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met de heer S. van der Velden 0416-683697, svandervelden@waalwijk.nl.

 

Naar boven