Mededeling van het toekennen van de aanvraag van TenneT TSO B.V. als bedoeld in artikel 37a Elektriciteitswet 1998 (Middenmeer), Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer ACM/19/035117

  • 1. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: de ACM) kan op grond van artikel 37a van de Elektriciteitswet 1998 een ontheffing verlenen van de toepassing van de tariefstructuren en voorwaarden.

  • 2. De ACM heeft op 26 februari 2019 van TenneT TSO B.V. (hierna: TenneT) op grond van artikel 37a van de E-wet een ontheffingsaanvraag ontvangen voor een ontheffing van artikel 9.12, tweede lid, van de Netcode elektriciteit (hierna: Nce). Tevens verzoekt TenneT om een ontheffing van artikel 9.13, eerste lid, onder a, van de Nce. De ACM verleent gedeeltelijk ontheffing van voormelde artikelen van de Netcode Elektriciteit.

  • 3. De ACM heeft de uniforme openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing verklaard op de totstandkoming van het ontheffingsbesluit. Het ontwerp van het ontheffingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken hebben voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid gehad om hun zienswijzen op dit ontwerpbesluit schriftelijk en/of mondeling naar voren te brengen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen.

  • 4. De ACM heeft op 6 juni 2019 een besluit genomen. Tegen het besluit kunnen degenen, wier belang bij het besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, Postbus 20021, 2500 EA ’s-Gravenhage (artikel 6:8, vierde lid, van de Awb). De ACM legt het besluit gedurende de beroepstermijn voor belanghebbenden ter inzage. Als u het besluit wilt inzien, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de Directie Energie van de ACM (tel. 070 - 722 2000). Ter aanvulling wordt het besluit gepubliceerd op de internetpagina van de ACM (www.acm.nl/nl/onderwerpen/energie/).

Naar boven