Wijziging Verordening ruimte ivm plan Museumpark, Boxmeer.

Logo Noord-Brabant

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 28 mei 2019 de ‘Wijziging Verordening ruimte ivm wijzigingsplan Museumpark, Boxmeer’ vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB0756Museump-va01.

 

Inhoud

Het wijzigingsplan Museumpark voorziet in een wijziging van de geldende bestemming waarvoor in het bestemmingsplan Kom Overloon zoals is vastgesteld op 14 mei 2009, waardoor de vestiging van een museum- en souvenirwinkel ten behoeve van het nabij gelegen oorlogsmuseum mogelijk is.

De locatie valt net buiten de grenzen van het bestaand stedelijk gebied in de Verordening ruimte en zou dus als buitengebied moeten worden beschouwd. Hier kan in principe geen detailhandel (nieuwvestiging) worden gerealiseerd. Vaststelling van het wijzigingsplan is daarom alleen mogelijk na een beperkte aanpassing van de grenzen van het stedelijk gebied in de Verordening ruimte o.g.v. art 4.11 Vr. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van kwaliteitsverbetering) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v. een herbegrenzing.

Aangezien de wijzigingsbevoegdheid die in het komplan zit al op aanvaardbaarheid is beoordeeld en akkoord bevonden ligt het voor de hand dat wij nu medewerking verlenen aan de wijziging van het stedelijk gebied die nodig is tbv dit plan.

Hierdoor kan de gemeente het wijzigingsplan ‘Museumpark’ vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

 

’s-Hertogenbosch, 28 mei 2019

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven