Besluit m.e.r.-beoordeling Kibbelgaarn 2a Veendam

Logo Veendam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam maakt bekend dat zij een beslissing hebben genomen ten aanzien van de m.e.r.-beoordeling voor het veranderen van een vleesvarkensbedrijf aan de Kibbelgaarn 2a te Veendam. De verandering bestaat uit het uitbreiden van het bedrijf met twee nieuwe afdelingen voor vleesvarkens in het kader van dierenwelzijn. Het totaal aantal vleesvarkens blijft hierbij gelijk, de dieren worden herverdeeld over de verschillende afdelingen.

De beoogde activiteit (het oprichten van een installatie voor het houden van vleesvarkens) staat vermeld in bijlage D, categorie 14 van het Besluit milieueffectrapportage 1994 (Besluit m.e.r.). Op grond van bijlage D categorie 14 geldt voor de oprichting, wijziging of uitbreiding van een installatie met meer dan 2.000 stuks vleesvarkens een m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van deze verandering is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de uitgevoerde m.e.r.-beoordeling.

Terinzagelegging

Het besluit en bijbehorende stukken liggen van 3 juni 2019 tot 15 juli 2019 tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis te Veendam, Raadhuisplein 5, 9641 AW Veendam.

Vervolgprocedure

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de procedure voor de afhandeling van de aanvraag omgevingsvergunning.

Informatie

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de gemeente Veendam, Raadhuisplein 5, 9641 AW Veendam, telefoonnummer: 0598 65 22 22.

Naar boven