Bekendmaking gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Kortenhoevenseweg 68, Lexmond’ en Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder Kortenhoevenseweg 66, 68, 68a en Nieuwe Rijksweg 47, 49, 51 te Lexmond

Logo Vijfheerenlanden

Burgemeester en wethouders van Vijfheerenlanden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de volgende besluiten ter inzage liggen:

- het bestemmingsplan ‘Kortenhoevenseweg 68, Lexmond’, gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad op 9 mei 2019;

- het besluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder Wet geluidhinder (Wgh), Nieuwe Rijksweg 47, 49, 51 en Kortenhoevenseweg 66, 68, 68a;

 

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit vaststelling hogere waarden Wgh liggen vanaf vrijdag 31 mei 2019 gedurende zes weken ter inzage en kunnen tijdens kantooruren worden ingezien in de centrale hal van het Stadhuis aan de Voorstraat 30 te Vianen.

 

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van zes woningen op de locatie van het voormalige autoschadeherstelbedrijf Kortenhoevenseweg 68 te Lexmond. Het vastgestelde bestemmingsplan kan eveneens worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale identificatienummer van het bestemmingsplan is: NL.IMR0.0707.BPkorthoevensewg68-VG01. De wijzigingen die in het bestemmingsplan zijn doorgevoerd ten opzichte van het ontwerp, zijn enkele juridische verbeteringen in de regels en betekenen geen wijzigingen in de toekomstige woningbouwontwikkeling.

 

Besluit hogere waarde Wgh

Op basis van akoestisch onderzoek blijkt dat een hogere waarde voor geluidhinder noodzakelijk is, omdat de berekende geluidbelasting van de Oude Rijksweg bij de zes nieuw te bouwen woningen de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschrijdt. De maximaal mogelijk vast te stellen hogere waarde van 63 dB(A) wordt niet overschreden.

De hogere grenswaarden zijn als volgt vastgesteld:

Nieuwe Rijksweg 47: 59 dB

Nieuwe Rijksweg 49: 59 dB

Nieuwe Rijksweg 51: 59 dB

Kortenhoevenseweg 66: 51 dB

Kortenhoevenseweg 68: 51 dB

Kortenhoevenseweg 68a:51 dB.

 

Beroep en voorlopige voorziening

Tijdens de bovengenoemde inzagetermijn van 6 weken, kunnen belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze kenbaar te maken over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage (beroepstermijn). Deze mogelijkheid staat ook open voor belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze over de ontwerpbesluiten kenbaar te maken. Tevens kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden tegen wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht. Voor de behandeling van een beroepschrift moet griffierecht betaald worden.

 

 

Ingevolge artikel 3.8, vijfde lid van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien echter bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan als bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, treedt het besluit pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

 

Vijfheerenlanden. 29 mei 2019

Naar boven