Voorontwerpbestemmingsplan “Karnheuvelsestraat 1 te Est”

Logo West Betuwe

Ter inzage voorontwerpbestemmingsplan “Karnheuvelsestraat 1 te Est”.

Burgemeester en wethouders van gemeente West Betuwe geven kennis van de terinzagelegging van het voorontwerpbestemmingsplan “Karnheuvelsestraat 1 te Est”. Dit plan ligt met bijbehorende stukken vanaf 30 mei 2019, gedurende zes weken (tot en met woensdag 10 juli 2019) ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis te Geldermalsen (adres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen).

 

Toelichting op het bestemmingsplan

Aan de Neerijnense Mark 8 in Neerijnen is momenteel een transportbedrijf gevestigd. Dit is een agrarisch perceel waar het transportbedrijf middels de aanduiding “specifieke vorm van agrarisch – persoonsgebonden overgangsrecht 2” in het bestemmingsplan Buitengebied Neerijnen is geregeld. Omdat deze locatie een duurzame en structurele bedrijfsvoering in de weg staat is het bedrijf op zoek gegaan naar een nieuwe locatie; Karnheuvelsestraat 1 in Est. Op deze locatie staat momenteel een leegstaande glastuinbouwkas. De verplaatsing van het bedrijf naar deze locatie zorgt dat de glastuinbouwkassen hier worden gesloopt en er een nieuwe invulling gegeven kan worden aan het perceel. Op de Neerijnense Mark 8 zal het persoonsgebonden overgangsrecht verdwijnen en keert het agrarische karakter terug.

 

Raadplegen planstukken

De planstukken zijn tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl, planidentificatie: NL.IMRO.1960.ESTkarnheuvelsestr-VO01 en op de website: www.WestBetuwe.nl > inwoner > wonen & bouwen > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in de maak > “Karnheuvelsestraat 1 te Est”.

De ter inzage gelegde stukken kunt u op afspraak inzien. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt deze dienst via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

 

Inspraak

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m woensdag 10 juli 2019) kan een ieder een schriftelijke inspraakreactie (géén e-mail) sturen naar het college van B&W van de gemeente West Betuwe, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

 

Naar boven