Weigering Omgevingsvergunning en besluit tot weigering verklaring van geen bedenkingen voor het realiseren van vijf aanlegplaatsen - Aderpolder 4w A t/m 4w E te Kaag (toekomstige nummeraanduiding) - W20170127

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken het volgende bekend. Op 28 mei 2019 hebben zij de aanvraag om omgevingsvergunning voor het realiseren van vijf aanlegplaatsen op het adres Aderpolder 4w A t/m 4w E te Kaag (toekomstige nummeraanduiding) geweigerd. Tevens heeft de gemeenteraad op 27 mei 2019 geweigerd een verklaring van geen bedenkingen (vvgb) af te geven.

Procedure

Er is een aanvraag omgevingsvergunning gedaan om voor het realiseren van vijf aanlegplaatsen op het adres Aderpolder 4w A t/m 4w E te Kaag (toekomstige nummeraanduiding) af te wijken van het bestemmingsplan Buitengebied Kaag en Braassem West, op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a. onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Het plan is in strijd met het bestemmingsplan omdat de betreffende gronden de bestemmingen Natuur, Waarde - Archeologie I en Waarde -Cultuurhistorie hebben en recreatieve aanlegplaatsen niet binnen deze bestemmingen kunnen worden gerealiseerd.

Ter voorbereiding op de omgevingsvergunning wordt de procedure gevolgd die is voorgeschreven in artikel 3.10 Wabo en artikel 3.12, lid 1 Algemene wet bestuursrecht (Awb). Dit houdt in dat het ontwerpbesluit omgevingsvergunning inclusief de daarbij behorende stukken en de ontwerpweigering vvgb gedurende zes weken voor een ieder ter inzage hebben gelegen. In deze periode is naast de zienswijzen die in de voorfase zijn ontvangen zijn, één nieuwe zienswijze ontvangen. Deze zienswijze heeft niet geleid tot wijziging van de ontwerpbesluiten. Conform voormelde ontwerpbesluiten zijn de afgifte van een vvgb en de omgevingsvergunning geweigerd.

Ter inzage 

De volgende stukken liggen ter inzage:

 

Weigering afgifte verklaring van geen bedenkingen;

Weigeringsbesluit aanvraag omgevingsvergunning.

 

Bovengenoemde besluiten en de daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 30 mei 2019 t/m 10 juli 2019 voor een ieder ter inzage in de publieksruimte van het gemeentehuis , Westeinde 1 in Roelofarendsveen. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.1884.ADERPOLDER4W-VAS1). 

Instellen van beroep

Vanaf de dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad en het college kenbaar hebben gemaakt, en  door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijzen kenbaar hebben gemaakt. Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking. Hiervoor moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit verzoek wordt gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Een afschrift van het ingediende beroepschrift dient meegezonden te worden.

Algemene informatie

Als u nog vragen hebt naar aanleiding van dit besluit dan kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, 29 mei 2019.

 

Naar boven